Liv utan mening ”Ni levde utan hopp och Gud i världen” Ef. 2:12.

Vilken beskrivning på en människas liv. Tyvärr är det många som upplever just detta.

 

Utan hopp och utan Gud läser vi i den citerade bibelversen.

1 Utan hopp. Detta är något som varje människa behöver, att leva utan hopp är totalt nedbrytande. Vad har man då att se fram emot – om det inte finns något hopp?

Vad kan man då göra? En del söker att fly verkligheten genom exempelvis droger eller något annat. Sverige ligger i toppen när det gäller droger i världen! Detta trots att Sverige ligger i topp när det gäller välfärd i världen.

Trots detta är det många som inte är tillfredsställda med livet. Många mår mycket dåligt trots att man har det materiella man behöver och mer därtill. På Socialstyrelsens hemsida kan man läsa följande: ”Psykisk ohälsa, främst i form av diagnoser som depression och ångestsyndrom, är en av våra stora folksjukdomar och ligger bakom drygt 40 procent av alla sjukskrivningar.” Anmärkningsvärt!

2 Utan Gud. Det är också något en människa behöver, fast inte många inser det. Gud är själva grunden för frid. Utan frid kan man ha mycket pengar och allt man behöver, men det hjälper inte om man inte har frid på insidan. Frid går nämligen inte att köpa för hur mycket pengar som helst.

”Frid lämnar jag åt er. Min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och tappa inte modet.” Joh. 14:27.

Tänk att det står att Jesus ger den! Den som inte kan köpas – den får man fritt från Honom när man tar emot Honom så följer friden – friden med Gud, inget kan vara större att få! Varför då tveka? Det finns ingen anledning att göra det – ta emot Jesus och syndernas förlåtelse.

Då får Du en grund för detta liv och kommer inte att gå förlorad till ett helvete utan komma till det paradisiska tillståndet som råder i himlen – där det inte finns någon ondska – som det finns så mycket av i denna värld.

Handla nu – då får du både hopp och Du lever inte utan Gud. Du kan instämma med bibelordet att Du en gång levde utan hopp och Gud i världen. Detta ligger bakom dig.

Du får gärna kontakta oss på Flammor för samtal: 0383 – 161 64, eller själavårdare och förbönstjänst 073 – 748 07 53. Alla dagar 9-21.

Själavårdstjänstnumret är: 0381-77 30 80 och det är dessa tider som gäller för det senare numret: måndagar 18-20, tisdagar 9-11, onsdagar 9-11 och torsdagar 18-20.
Holger Nilsson

Källa: flammor.com