Stephanie gjorde en andlig resa

Stephanie levde ett intensivt liv och var ute och festade på Stureplan flera dagar i veckan, helg som vardag. Hon rökte, drack och drog sig inte för att svära. Samtidigt hade hon en känslighet för det andliga och med tiden blev hon rejält involverad i new age.

– Jag hade en övertygelse om att det fanns en andevärld redan som väldigt liten.
När hon var 15 år visade sig andevärlden för henne på riktigt när föräldrarna hade tagit hem antika möbler som haft sin boning på ett gammalt slott.
– Mitt i natten vaknade jag av att dessa stora, tunga möbler sköts omkring på nedervåningen och att kristallkronans kristaller klirrade mot varandra.
– Jag flög upp i luften och in till mina föräldrars sovrum. Vi trodde att det var inbrott.
Men det fanns ingen oreda på nedervåningen och Stephanie blev inte trodd.
– Jag var totalt chockad och minns att jag grät av ilska morgonen när ingen trodde på mig.
Samma sak upprepade sig gång på gång och hon blev ännu mer övertygad om att den andliga verkligheten var verklig. Några år senare flyttade Stephanie till Spanien och mötte en tjej som också trodde på andevärlden.
– Då sa det naturligtvis klick och när vi blivit närmare vänner hyrde jag ett rum hos henne. Det blev startskottet på min andliga resa.
– Det enda vi pratade om var andlighet, vi läste våra horoskop varje dag och lärde oss mer om astrologi.

Spådde sig hos medium
Vännerna gick till ett medium som spådde dem i tarotkort.
– Jag minns att jag kände ett visst obehag, men ville ändå höra vad hon hade att säga.
Efter mötet var Stephanies naturliga glädje som bortblåst och hon kom in i en negativ period under några veckor. Stephanies mamma hade också börjat gå till ett medium.
– Det blev en naturlig del av livet, men skapade ett starkt kontrollbehov och en vilja att vilja veta hela livet i förväg.
Stephanie började drömma sanndrömmar och såg syner så fort hon stängde ögonen.
– Det läskiga med hela den här andliga resan är att den gick så successivt och dörr efter dörr öppnade sig utan att jag riktigt märkte.
Hon bestämde sig så småningom för att flytta tillbaka till Sverige och landade i Stockholm där det fanns en större möjlighet att söka inom det andliga.
– Jag kan inte säga när och var den ockulta världen fick grepp om mig, men jag har i princip testat allt som man kan inom den ockulta världen.
– Jag hade stenar i min bh som skulle skydda mig mot olika energier. Jag bad till änglar och köpte andliga självhjälpsböcker.

Andlig mässa
Våren 2017 flyttade Stephanie ihop med en kompis och de brukade gå på änglamöten och höll på med änglakort. De beslöt sig för att besöka en andlig mässa i Stockholm.
– När vi kom dit kände jag ett väldigt starkt obehag. Vi besökte olika montrar. Det var människor som kallade sig orakel, andliga medium, healers och avläsare.
Sedan kände Stephanie en hand på sin axel.
– Det var en kvinna som ville be för mig. Jag sa ja. Just där och då hände inget speciellt. Allt kändes väldigt lugnt och jag undrade lite varför jag inte behövde betala någonting. Hon gav mig sitt kort till en kyrka i centrala Stockholm.
Senare den dagen blev de hypnotiserade av en shaman under en seans.
– Jag upplevde ett starkt rus och efter att allt var klart kände jag att jag ville ha mer.
– Vi blev inbjudna att delta i en ny seans några dagar senare och vi skulle få det gratis trots att det brukade kosta runt tusen kronor.
På vägen hem började hon känna sig väldigt konstig och upplevde hur alla träd, hus och naturen runt omkring henne blev väldigt tydliga.
– Jag upplevde att det var alldeles tyst i mitt inre. Det gav mig en känsla av harmoni. Jag undrade vad det var som han hade gjort och jag ville ta reda på det för att kunna göra det själv.

Sökte på nätet
Hon sökte på Internet och fann ritualen där. Hon gjorde som det stod och effekten kom tillbaka.
– Jag tyckte att det var både läskigt och fridfullt. På ett sätt ville jag komma tillbaka till mig själv men på ett sätt tyckte jag att det var skönt att slippa vara reflekterande.
En dag när hon testade lite längre fick hon overklighetskänslor.
– Jag insåg att jag var på väg att drabbas av en psykos. Så jag började i panik att be till Gud.
– Jag vandrade omkring i lägenheten och stampade i golvet och tog på saker för att övertyga mig själv om att jag fortfarande var där. Samtidigt bad jag till Gud att hjälpa mig.
Trots att hon aldrig funderat på djävulen fick hon en tanke att ta reda på vad Bibeln ansåg om djävulen. Då fick hon upp ordet ockultism på Internet.
– Jag googlade vidare på ockultism och fick då den förskräckliga överraskningen att allt jag hade hållit på med hörde till ockultism.
– Jag blev helt förskräckt och bad Gud om förlåtelse och bestämde mig den dagen för att lägga ner all andlighet.
I januari förra året fick hon kontakt med en kvinna som hade arbetat som medium, men som blivit frälst.
– Jag berättade om mina upplevelser för henne. Hon frågade mig om jag ville stänga av alla kanaler till den ockulta världen. Jag svarade ja.
– Jag visste inte då att det fanns något som hette frälsning. Hon bad mig att be efter henne och när hon sa i Jesu namn tog det emot, men jag gjorde det ändå.

En andlig kamp
Stephanie upplevde det som en andlig kamp. Hon gick och slängde alla ockulta saker.
– När jag skulle gå ner och slänga en hel kasse med olika böcker, stenar och kort så kände jag en hotfull stämning runt omkring mig.
– Följande dagar hade jag problem med sömnförlamning där demoner i form av mänskliga figurer stod i mitt sovrum och hotade mig. Under dagarna var det andliga trycket så starkt att jag fick ligga i sängen.
Bredvid sig i sängen hade hon sin Bibel. Rumskompisen undrade vad som hände.
– Från att ha festat fyra dagar i veckan på Stureplan vardag som helg så låg jag med en Bibel i sängen och hade födslovärkar. Jag upplevde det som att jag var på väg att föda fram någonting.
Till slut fick hon kontakt med en pastor genom Facebook som fanns i Dalarna. Hon reste dit och blev fullständigt befriad under förbön.
– Från det ögonblicket är ingenting detsamma. Det första jag sa efter befrielsen var: ”Jag känner mig som tolv år igen!”
– När jag sedan kom hem till Stockholm igen så var jag inte samma människa.
En kväll när hon var hembjuden till vänner på tacos blev hon bjuden på vin.
– Jag tog av vana tag i vinglaset, men jag kunde inte dricka. Det tog stopp i halsen.
Vid detta laget hade ingen predikat omvändelse för mig utan det var där helt naturligt.
– Sedan den dagen har jag inte återvänt till att festa och har aldrig känt något sug efter det. Det var som bortblåst. Tidigare både rökte jag och drack friskt under fester.

Slutade svära
Tidigare hade hon svurit väldigt ofta, men märkte att det inte gick att ta några svordomar i sin mun.
– Det tog emot att säga negativa saker om andra vilket jag var van vid att göra. Det var som att hela mitt inre var förnyat och jag var så glad.
Dagar senare läste hon i Bibeln om att bli född på nytt och häpnade. Hallå, det är ju mig de skriver om, tänkte hon.
– Hur jag upptäckte att Jesus lever i den andliga världen var för mig en stor chock. Det var ingenting jag hade väntat mig och frälsningen visste jag inte överhuvudtaget vad det var eller hur det gick till.
-Det sista jag trodde skulle hända i mitt liv var att jag skulle bli frälst kristen.
Stephanie fick fortsatt vägledning av en kristen kvinna och kom sedan till Södermalmskyrkan. Där åkte hon ganska snart på ett kristet läger och fick lära känna flera kristna människor.
– Några månader senare anmälde jag mig till deras ettåriga bibelskola. Bibelskolan har förankrat mig i Guds ord och burit frukt på så sätt att både min mamma och syster idag är frälsta och vandrar med Jesus.
Stephanie har fått en helt ny syn på livet och sprider gärna evangelium.
– Det är viktigt att vi alla som tror på Jesus följer Guds ord och inte tummar på det som faktiskt står där.
– Jag har sett Satan på nära håll och förstått hur viktigt det är att vi lever i helgelse så att vi kan lägga allt vårt fokus på att få med oss så många som möjligt till himlen, avslutar Stephanie.

MONIKA EKSTRÖM

Källa: Jesus.se