Viktig skriftInte minst för den som inte tror att Gud har skapat världen.

Argument för att inget blir till av sig självt, det finns någon bakom allt som finns, så också världen och människan.

Idag pågår en hjärntvättning i skolorna om att jorden uppkommit av en slump. Eftersom de inte kan säga att det är Gud som skapat världen, måste de ha andra argument, hur orimliga dessa än är. Det finns dock mer intellektuella svar på alltings uppkomst, det är bara det att inte många vet om dessa.

Johnny Bergman har skrivit skriften som ses här ovan, längst ner efter artikeln ses innehållet i denna.  Vi citerar från Slum eller Intelligent Design?: ”Robinson Crusoe blev övertygad om att någon mer fanns på hans öde ö när han upptäckte ett enda fotavtryck i sanden. Hur många avtryck av design behöver vi se innan vi är övertygade om att någon har formgett och designat allt? Är det som att vi är blinda för vår omgivning och inte kan se så klart?

Den berömde fysikern Isaac Newton levde 1642-1727 i England. En dag satt han i sin studiekammare och läste, när han fick besök av en god vän som var ateist.

Bredvid Newton fanns en modell av vårt solsystem, som en duktig mekaniker hade tillverkat åt honom.  Himlakropparna kunde tack vare ett system med   kugghjul och drivremmar vevas runt så att de rörde sig helt naturtroget i sina banor.

Ateisten som också var vetenskapsman gick bort till modellen, drog veven långsamt runt och iakttog med stegrad förvåning hur himlakropparna rörde sig med rätt inbördes hastighet i sina banor. Han tog ett par steg tillbaka och utbrast: “Vilken fantastisk sak! Vem har gjort den?”

Utan att se upp från sin bok, svarade Newton: “Ingen!”  Vännen   vände sig hastigt mot Newton och sade: “Du uppfattade tydligen inte min fråga. Jag frågade vem som har gjort den”. Nu tittade Newton upp från sin bok och försäkrade att ingen hade gjort den. Det var bara en lyckoträff att föremålet råkade se ut som det gjorde. Vännen blev irriterad och sade: “Tror du att jag är dum? Givetvis har någon tillverkat den och den som har gjort det är ett geni. Jag skulle vilja veta vem han är”.

Newton lade nu undan boken, reste sig upp, gick fram till vännen och sade: “Det här är. bara en ynklig imitation och en dålig kopia av något mycket mer fantastiskt som finns i verkligheten ute i universum. Ändå påstår du att det stora originalet som fungerar med kirurgisk precision inte har någon tillverkare och konstruktör. Om nu kopian och imitationen absolut måste ha en konstruktör — varför skulle då inte det fulländade originalet också behöva ha en Skapare?”

Logiken och vanligt enkelt sunt förnuft övertygade till sist Newtons vän om att det tillverkade måste ha en tillverkare.”

Den skrift som här citeras är bara en i raden av de skrifter som Johnny Bergman skrivit. Ta del av dessa trosstärkande skrifter, du finner titlarna via denna länk: Sök – Förlaget XP Media

Källa: flammor.com