Göran blev helad från tre hjärntumörer

Göran Swahn kollapsade helt oväntat under en tågresa. På sjukhuset upptäcktes tre hjärntumörer. Många bad för honom och bara fyra dagar efter det chockartade beskedet kunde läkarna inte längre hitta några tumörer. Gud hade helat honom!

För snart ett och ett halvt år sedan råkade folkhögskoleläraren Göran Swahn ut för något mycket oväntat. Under en tågresa på väg till Stockholm fick han ett kraftigt krampanfall. Göran hade inte haft några symptom alls innan han föll ihop på tåget. Själv minns han ingenting av som hände, berättar han.
– Jag var på väg till ett sammanträde i Stockholm och tog chansen att sitta och halvsova på tåget. Det sista jag kommer ihåg är att vi lämnade Södertälje. Efter det minns jag ingenting förrän jag vaknade upp på sjukhuset i Stockholm. I efterhand har jag fått berättat för mig vad som hände.

Vaknade upp på sjukhus
När Göran fick kramper och var okontaktbar tillkallades tågpersonal. Man gick ut och frågade i högtalarna om det fanns någon läkare eller sjuksköterska ombord som kunde hjälpa honom. Det stod sedan en ambulans och väntade när tåget anlände och han kördes till Sankt Görans sjukhus.
– När jag vaknade upp stod en läkare lutad över mig och frågade om jag visste vad som hade hänt. Det kan ha rört sig om cirka fyra timmar då jag var helt borta. Jag kan inte säga om jag var medvetslös hela denna tid eller om jag sov väldigt djupt. Läkarna hade gjort olika undersökningar men hade inte fått svar än. Men min första tanke var att jag skulle missa mitt sammanträde. Jag mådde inte alls dåligt när jag vaknade upp utan var bara trött.

Tre hjärntumörer
Läkarna hade tagit hand om Görans mobiltelefon och ringt hem till hans fru. Hon ringde sedan runt till familj och vänner som lovade att be för honom. Morgonen därpå fick Göran veta att läkarna hade hittat tre stycken hjärntumörer hos honom. Samma dag åkte han med ambulans tillbaka till Småland och Eksjös sjukhus. Det skulle gå att ta bort tumörerna, men man kunde inte veta vilka men Göran skulle kunna få efteråt. En operation planerades i Linköping i slutet av veckan.
– Beskedet kom som en stor chock. Jag var rädd för vad som skulle kunna hända mig. Även om jag inte dör, så blir jag nog invalidiserad, minns Göran att han tänkte.

Många bad för honom
Beskedet om hjärntumörerna tog familjen hårt. Görans fru och hans äldsta dotter mötte honom i Eksjö och grät när han berättade vad läkarna hade upptäckt. Hans familj och vänner bad intensivt för honom.
– I efterhand kan jag se att allas böner var min räddning. Själv befann jag mig i ett chocktillstånd och kunde inte ens be. Min fru talade med min bror på telefon och han sa att Gud kommer ta hand om det här. Då kände min fru hur Guds kraft gick som en elektrisk ström genom henne.
Göran och hans fru har två döttrar och deras yngsta dotter har i sin tur tre små döttrar som bad för sin morfar.
– Den äldsta flickan, som då var sex år gammal, bad till Gud och sa: ”Nu måste du ta bort det här som är i morfars huvud, för det ska inte vara där. Gud, det är riktigt allvarligt!”. Jag brukar säga att det är min brors och mitt barnbarns böner som gjort mig frisk, säger Göran och skrattar.

Tumörerna mirakulöst borta
Man beslutade att ta ytterligare en röntgenundersökning innan den planerade operationen. Sedan fick han åka hem i väntan på ingreppet.
På torsdag morgon ringde Görans fru, som är sjuksköterska, till lasarettet för att höra om de hade fått resultatet av röntgenbilderna . Läkaren berättade då att det inte syntes minsta spår av de tre hjärntumörerna längre.
– Min fru blev helt ställd och läkaren fick upprepa det två gånger innan hon insåg vad som hade hänt. ”Då har det skett ett under”, utbrast hon. ”Ja, det kanske man kan kalla det”, svarade läkaren som inte hade någon förklaring till hur tumörerna kunde ha försvunnit.
– Det är helt fantastiskt! Jag blev naturligtvis jätteglad, säger Göran. Samtidigt blev jag inte förvånad för jag har sett Gud göra under många gånger förut. Man hör kanske mer om under som sker i Afrika och Asien, men Gud gör under i Sverige. Gud är densamme över hela världen. Den erfarenheten har definitivt förändrat min bild av Gud.
Förbönens kraft
I dag är han pensionär och engagerad i kyrkan bland annat som förebedjare. Förbönens kraft har blivit ännu mer synbar för Göran.
– Jag vill låta Gud använda mig till det Han vill. När man inte själv orkar eller klarar att be är andra människors bön oerhört viktig.
Några år innan detta mirakel inträffade upplevde Göran ett annat Gudsingripande. Han hade fått komplikationer efter en operation med en infektion i såret som följd.
– Jag hamnade på sjukhus igen. Där vaknade jag en natt och sa jag till Gud: ”Jag orkar inte be mer. Nu får du skicka någon som kan be för mig”. Samma natt vaknade en broder i församlingen och upplevde hur Gud sa åt honom att be för mig om helande. Han gick upp och bad för mig i ett par timmar och den natten vände allt för mig, berättar Göran som ännu ett bevis på förbönens kraft.

Källa: Jesus.se

Leave a Reply