Maria vittnade om Jesus på farsi – ett språk hon aldrig har lärt sig

En ruggig vinterdag i början av 1970-talet stod Maria Christensen tillsammans med min vän Hans Sundberg och några andra studenter från Fjellstedska skolan på Celsiustorget i centrala Uppsala och delade ut traktater med evangeliska budskap. Efter ett tag dök en iransk man upp som gärna samtalade med dem på engelska. Det tog inte lång tid för Hans att inse att denne man var fullständigt ointresserad av att konvertera till kristendomen utan försökte i stället få dem att konvertera till hans egen religion.

Mannen trodde på Bahá’í, en religion som uppstod i Iran på 1800-talet och som hävdar sig vara den fullkomliga uppenbarelsen som alla andra religioner pekar på. Hans hade naturligtvis flera invändningar mot detta, och de satte i gång att debattera vilken religion som är sann.

Medan de pratade ställde sig Maria bredvid Hans och bad tystlåtet för honom, vilket han uppskattade. Plötsligt upptäckte Hans att mannen stirrade på Maria. Hon talade i tungor, och han förstod henne! Hans tittade på Maria, sedan på mannen, sedan på Maria igen, och insåg att hon talade farsi.

Mannen svarade på vad hon sa, hon pratade lite mer och så svarade mannen igen. I ungefär fem minuter konverserade de på detta sätt, och mannen blev alltmer överväldigad. Till slut såg Hans för sin inre syn hur en pil sköts från Marias mun som gick rakt in i mannens hjärta. När Maria hade slutat tala i tungor gick mannen därifrån alldeles förbryllad.

Jag har intervjuat både Hans och Maria om detta, och de beskriver båda hur överväldigande det här var. Maria förstod ingenting av vad hon sa och blev först förvånad av att mannen satte i gång med att svara henne, men insåg att Gud måste ha gett henne ett språk som han förstod. ”Mannens ögon blev uppspärrade som tefat och han blev helt chockad”, sa hon till mig.

Här kan du höra Hans beskriva språkmiraklet från sitt perspektiv!

Detta är ett utdrag från min kommande bok Dokumenterade språkmirakler som släpps i november, läs mer om boken här.

Källa: Dokumenterade Mirakler