Pastor sjuk i corona – frisk efter städarens bön

En nordirländsk pastor som tillfrisknat från covid-19 vittnar nu om hur vändpunkten kom efter att Gud sänt en kristen städare till honom på isoleringsavdelningen. – Han bad till Gud den allsmäktige att rädda mitt liv och att fortsätta använda mig, säger pastorn i ett videoklipp, som fått stor spridning.

Den 30 mars lade Lee McClelland, pastor i The Ark Church, Belfast, upp ett videoklipp på församlingens Facebooksida. Han hade blivit frisk efter intensivvård för covid-19 och i videon vittnar han om hur Gud sände en städare till hans hjälp.

McClelland berättar om en fruktansvärd natt, då han trodde att han skulle hamna i respirator och inte visste om han skulle överleva. I sin förtvivlan bad han till Gud om att på något sätt få bli uppmuntrad och styrkt och om att Gud skulle ta honom igenom pärsen.

Morgonen därpå kom en städare in på McClellands isoleringsrum, dit ingen annan tilläts komma in.

– Han var som en solstråle, började prata med mig och frågade hur det var med mig, säger pastorn i videon.

Det visade sig att städaren hade varit missionär i Nigeria i 14 år och han började tala med McClelland om Guds kärlek och hur han fått se många bli frälsta genom sin tjänst.

– När Gud behöver nå dig vet han exakt vem som är rätt person, och i den stunden var det en städare. När ingen annan kunde komma in sände Gud en städare.

Städaren bad för Lee McClelland att Gud skulle hela hans kropp, röra vid hans lungor och fortsätta använda honom i sin tjänst.

– Den natten började det vända för mig. Kan det ha varit på grund av en städares bön? Jag vet inte, men Bibeln talar om att en rättfärdig mans bön förmår mycket när den bedes med kraft, säger McClelland.

Han fortsätter att berätta att han började längta efter en speciell sorts räkchips och hur han frågade Gud om det var möjligt att han kunde få en påse sådana chips och en burk Coca-Cola. Det fanns ingen annan som han kunde fråga.

Nästa morgon kom städaren till pastorns sjukrum och lämnade en påse, med orden: ”Det är en gåva från Gud.” I påsen låg två apelsiner, en påse räkchips och en burk Coca-Cola.

– Jag vill uppmuntra er därute i dag. Gud vet vad du behöver. Han vet om ditt hjärtas innersta längtan. Han är en fantastisk frälsare. Underskatta aldrig på vilket sätt Gud kan använda ditt liv.

Pastor McClelland avslutar sin video med en frälsningsbön och med att tacka den okände städaren.

Källa: Världen Idag

Leave a Reply