Tonåring planerar att ta sitt liv – men då hör han en röst som ändrar allt

Luke Keller drabbades av depression, självmordstankar och separations-ångestsyndrom. När han vara bara 10 år gammal hade hans pappa lämnat honom och familjen . Sedan dog hans mormor av cancer och hans farfar skickades till fängelse.

airliftMed en virvelvind av negativa omständigheter mådde  Luke mycket dåligt och han bestämde sig för att ta sitt liv. Han orkade inte längre

När Luke kom hem från skolan gick han ut för att klippa gräset,  för att rensa sina tankar.  … Men det hade inte den effekt som han hade hoppats på.
Tankarna på att ta sitt liv låg över honom. 

Luke ber då en bön till Gud, något han aldrig gjort innan. Han sa  “Gud om du är riktig, och om du är den som människor säger att du är, säg då något till mig, för idag ska jag avsluta mitt liv. Jag behöver dig nu om du finns på riktig”

När han fortsatte klippa gräset, hörde han att Gud säga: , “Jag vill att du följer mig.” Förtvivlad, frågade Luke Gud att tala igen, om det verkligen var Han som talade. Återigen hörde han rösten: “Jag vill att du följer mig.” Rösten var tydlig och klar som kristall.  Luke gick ner på knä och stor grät vid vetskapen att universums skapare brydde sig  om honom och hade talat till honom. Luke berättar att han blev fullständigt chockerad över vad som hade hänt och att Gud verkligen finns.  Plötsligt var hans tankar om självmord, ångest och depression som bortblåst. Han kände sig som en ny människa, och det kändes underbart. De enda ord som Luke kunde hitta var “Tack. Tack.”

Efter det bestämde sig Luke att han ville visa Gud tacksamhet i allt han gjorde – inklusive på fotbollsplanen. Efter varje touchdown  under hans sista år i skolan,  skulle Luke böja knä i ändzonen och peka hans finger mot himlen för att ge Gud all ära för sin prestation.
Men alla gillade inte den gesten så när hans lag gick in i play-off, fick Luke veta av domarna att om han gjorde det igen skulle han tas ut ur spelet.

“Jag blev helt förstörd ” sade Luke. “Jag spelar för är att förhärliga Gud och jag bestämde mig för att jag skulle göra det ändå och om jag blev avkastad så fick det bli så.  Jag skulle ju inte ens vara här just nu om det inte var för Gud att räddat mig .”

Lukes syster skrev en lapp till honom i halvlek: “Ha tålamod och låt Gud arbeta.”
Så det var vad han gjorde.

airlift

När Luke gjorde “touchdown”  pekade han inte fingret mot Gud, istället till sin förvåning fick han se att 7000 på läktarna pekade fingret mot Gud i hans ställe. 

Och hans berättelse var fortfarande inte över. På grund av sitt fantastiska spel rekryterades Luke  att spela för Morehead State University i Kentucky.

I början av sin sophomore säsong fick han en allvarlig fotled skada som krävde operation. Den läkare som behandlade honom utförde operation av misstag på båda anklarna. Dessutom bröt Luke även sin handled, vilket krävde  ytterligare en operation, och under operationen fick han också en mycket allvarlig infektion. Läkare berättade att han förmodligen aldrig skulle kunna spela igen. Sex veckor senare ringde doktorn med en nyhet som fullständig golvade honom:

“Han sa,” Hej, sitter du ner? ” Jag tänkte åh nej, vad är det nu. säger Luke. “Läkarn sa,” Jag ville bara berätta att Gud har välsignat dig. Ditt blod är nu helt perfekt, helt tillbaka till det normala. ” Luke kunde inte tro sina öron.

Luke Keller säger till  Portsmouth Daily Times:

“Jag vet att Gud är riktig. Samma vetskap som när Gud talade till mig första gången, att Gud är med mig,  får jag känna nu alla dagar”   När Luke var på väg att ta sitt liv  fann han istället sin Frälsare. Jesus är – vägen ut ur smärtan och vägen till frid.

 

This entry was posted in Mirakel. Bookmark the permalink.

1 Response to Tonåring planerar att ta sitt liv – men då hör han en röst som ändrar allt

  1. 99Reda says:

    Hello admin, i must say you have very interesting content here.
    Your website can go viral. You need initial traffic only.
    How to get it? Search for; make your content go viral
    Wrastain’s tools

Comments are closed.