Alla utombibliska Profetior skall prövas, men nedan gamla Profetia har stämt helt till första delen: Netanyahu och Gantz överens om regering – ett profetiskt uppfyllande?

Vi har precis upplevt att Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och Benny Gantz bildar en nödregering, där dom kommer att turas om som statsminister. Dom har ingått ett treårigt avtal där Netanyahu och Gantz kommer att leda regeringen i tur och ordning. Som vi vet så har Israel genomfört hela tre palmamentsval utan att har lyckats att få stöd för en regering.
Det som gör den här nyheten väldigt intressant är just rabbinen Yitzhak Kaduris gamla profetia som är knuten till Israels val och messias ankomst. Kaduris profetia blir också citerad i rabbi Sasson Hai Shoshanis bok ”The Covenant of the Persimmon”:
“There will come on the day that to ministers win the government in the land of Israel. Both their names will be Benjamin and neither of them will succeed in establishing their government or kingship.”
“On that day, know and understand that the King Messiah already stands at the doorstep and on the Sabbath afterward he will come and be revealed”.

Om man ska tolka den här profetian, så har den för det första rätt i att vi har två ministrar med samma namn (Benny heter egentligen Benjamin). Ingen av dom två kommer att lyckad med att etablera en regering, vilket heller inte har hänt. Sedan säger texten ”on that day”, det vill säga ”på den dagen”, som kan tolkas som att då det äntligen lyckas att bilda regering, är messias återkomst nära. Sedan kommer ett radikalt uttalande där det sägs, ”att på lördagen efteråt kommer han att uppenbaras”. Det kan betyda att det är nu på lördag eller lördagen efter att regeringen är på plats. Det här är naturligtvis min förtolkning av profetian och allt ska prövas. Men det är en spännande profetia som hittills har stämt. Kan det betyda, att det vi precis har upplevt är ännu ett tecken som pekar på att Jesu återkomst är precis runt om hörnet? En sak är dock säker – Jesus kommer mycket snart!
Mikael

Källa: http://denytterstatiden.blogspot.com/

Leave a Reply