Blooms profetia om kriser över Sverige delvis uppfylld

Ekonomisk kris, elkris och hot om krig kommer drabba Sverige. Det var ett av budskapen som predikanten Marcus Bloom delade i en predikan på Youtube från Vetlanda Friförsamling i januari 2022.– Väldigt mycket av det Herren visade mig eskalerar på område efter område i vårt land, konstaterar Marcus Bloom i en intervju med Världen idag.

DelaSkriv ut

Nyheter · Publicerad 16:00, 16 sep 2022

Under en tiodagars bön- och fasteperiod i slutet av förra året upplevde predikanten Marcus Bloom att han fick ta emot ett profetiskt budskap inför 2022. Budskapet handlade om att flera parallella ”stormar” skulle drabba Sverige och världen under de kommande åren och att vi behöver göra oss redo att möta dem.

– Jag sökte egentligen Gud för något helt annat, främst för missionsarbetet och vår kallelse, förklarar Marcus Bloom, som tillsammans med sin fru, Hanna, leder missionsorganisationen Good News To All People.

Han berättar att samma tilltal kom vid två olika tillfällen, på den första och den sjunde dagen av fastan. Första gången skrev han ner budskapet och tänkte sedan inte mer på det.

– Den andra gången kom det mycket starkare och tydligare än den första – det kom till mig som en stark ingivelse och en inre bild. Då förstod jag att det var ett tilltal till Sverige, inte bara till mig, säger Marcus Bloom, och tillägger att allt profetiskt måste prövas och att ingen av Guds tjänare har hela bilden.

Det profetiska tilltalet förkunnade han sedan i en predikan i Vetlanda friförsamling i januari i år, som Världen idag tagit del av. Där redogjorde han för olika stormar som han upplevde att Gud visat honom ska komma.

”Hoten om krig på flera fronter i dag är alarmerande”, sade han i sin predikan, och nämnde konflikten mellan Ryssland och Ukraina i ett läge där få trodde att fullt krig skulle bryta ut en månad senare. Han talade också om att ”en ekonomisk kris, elkris, råvarukris och livsmedelskris står nu och hägrar vid dörren”.

”Dessa stormar kommer att gå in i varandra och bilda en stor cyklon. Vi behöver förbereda oss för svåra tider”, sade han i sin januaripredikan.

Efter Marcus Blooms predikan inledde Ryssland sitt fullskaliga krig mot Ukraina. Även andra delar av budskapet har blivit högaktuella sedan dess, inte minst det som gäller elkrisen och den ekonomiska krisen, med tanke på inflationen.

– Väldigt mycket av det Herren visade mig eskalerar på område efter område i vårt land. Då jag fick tilltalet fokuserade alla på coronaviruset. Det har orsakat en global fruktan som jag aldrig har sett tidigare. Nu kommer även en ekonomisk kris, elkris och många talar om livsmedelskris, konstaterar han.

I sin januaripredikan talade Marcus Bloom även om mer av moraliskt förfall, avfall och apati bland Guds folk, liksom en liberal bibelsyn och kompromiss med Guds ord.

Även på den punkten menar Marcus Bloom att mycket sker just nu. Han pekar på ett avfall från Guds ord och hur laglösheten breder ut sig.

– Synen på hbtq är ett tydligt tecken på hur långt avfallet har gått i Sverige.

Bloom framhöll i sin predikan också att ”förföljelse, diskriminering och kontroll kommer drabba Sveriges kristna ännu hårdare, för dem som inte böjer sig för världssystemet”.

Men han betonade att den som följer Jesus ska ha frid mitt i stormen och inte vara rädd. Nyckeln är att leva i tillit, daglig överlåtelse, omvändelse och kompromisslöshet.

– Vi ska inte frukta, inte böja oss för hot eller anpassa oss till världen. Vi ska avslöja mörkrets gärningar och framför allt vaka över våra hjärtan så att vi inte blir modlösa eller rädda, eftersom det är lätt att bli vilseledd då, säger han till Världen idag.

Marcus Bloom poängterar att en viktig del av budskapet han fick var att Jesus ska vara vår fridsfurste mitt i stormen, att han kommer att vägleda oss och vara vår försörjare i nöden som drabbar världen.

– Det är så viktigt att leva nära Jesus, lära känna hans röst och Guds ord. Han kallar oss att fasta och be. Jag tror att vi som är trogna Herren kommer att få se en stor skörd, en sista andeutgjutelse.

Hur ser du att man som troende ska förhålla sig och agera i den här tiden?

– Vi måste lära oss att be för dem som förföljer oss. Det är fienden som står bakom stormarna, men Gud använder detta för att resa upp sitt folk. Vi behöver förtrösta på Guds vishet, på den helige Andes uppenbarelse och kraft, inte på mänsklig vishet och mänskliga metoder.

I det budskap som Marcus Bloom delade i januari nämnde han ytterligare ett antal ”stormar” som han upplever ska ske under de närmaste åren. Bland annat att det redan finns teknik för att operera in digitalt id och vaccinpass i kroppen samt att detta i förlängningen är ”en tydlig förberedelse” för det Bibeln beskriver som ”vilddjurets märke”.

Till kommande stormar nämnde han också ”en ny världsordning genom FN-planen Agenda 2030” med ökande globalistisk kontroll samt en ny världsreligion där alla världsreligioner enas och där påven kommer att spela en central roll.

Ingrid Byström

Källa: Världen Idag

Leave a Reply