En extrem tid i exceptionella omständigheter

Kära Vänner,

”Avslutningsvis har jag känt på ett konstigt sätt senaste kvartalet, som att det ligger nått i luften, som ett andligt tryck, att nånting stort är nära, lugnet före stormen. Svårt att förklara.” (citat från Sparven – kommentar från sista inlägg)

När man tittar ut över världen, så har man upplevelsen av att man hoppas på, att man någon gång och inom en snar framtid, ska kunna gå tillbaka till det som kan beskrivas som en ”normal och stabil vardag”. Men verkligheten är desvärre en helt annan!

Stigande vaccinationskrav

På trots av vaccinationer og restriktioner, så fortsätter corona-viruset att utveckla sig och presentera sig i nya varianter. Flera stora företag som Facebook och Google inför tvångsvaccination för sina ansatta. USA, Frankrike, Australien, Storbrittanien, Grekland och Italien är exempel på länder där covid-19 vaccin nu krävs för att få jobba inom vård och omsorg. Andra länder välger att gå längre. I exempelvis Fiji och Saudiarabien gäller vaccinationskravet för alla som helt enkelt vill ha en arbetsplats att gå till.

Israel och Iran

FN:s säkerhetsråd har sedan 2006 antagit ett antal resolutioner för att få Iran till att sluta anrika uran för spridning av kärnmaterial. I 2015 enades Iran och EU om en gemensam övergripande handlingsplan. På trots av det, så är vi närmare ett krig mellan Israel/USA och Iran än någonsin. Israel har starka mistankar om att Iran är väldigt nära att utveckla kärnvapen och är övertygade om att de måste slå till nu. På trots av förhandlingar under många år, så är vi nära ett nytt krig i Mellanöstern.

Torka och bränder

Första gången vi upplevde ordet ”sustainability” (hållbarhet och resursanvändning) var i 1987 i den berömda Brundtland Report, som flera länder från FN hade utarbetat. Det är sedan utvecklat FN:s ”Agenda 2030” som innehåller globala mål för att skydda planeten och dess naturresurser. Vi återanvänder som aldrig förr och det sociala ansvaret stiger hos många företag. Men på trots av det, så har vi en planet som aldrig har varit varmare eller mått dåligare. Det har registrerats ett flertal värmerekord de senaste åren, och torka och eldsvådor har blivit vardag. Vi kommer fortfarande i håg de våldsamma skogsbränderna i Australien i 2020, som blev klassad som ett ”katastrofalt hot”. Just nu är det Grekland som brinner, och det är inte mindre än 80 bränder på en gång. Tidningarna beskriver situationen i Grekland som ”apokalyptiska bränder”. Samtidigt upplever Californien i USA en historisk torka just nu. En torka som kommer att påverka hela USA matindustri, då Californien leverer en stor del av den amerikanska maten.

Den här världen går mot sitt slut

1 Kor 7:29 – Men det säger jag, bröder: Tiden är kort. Nu måste även de som har hustru leva som om de inte hade det, 30 och de som gråter som om de inte grät, de som är glada som om de inte var det, de som köper något som om de inte fick behålla det, 31 och de som brukar den här världen som om de inte brukade den. Den här världens ordning går nämligen mot sin undergång, och jag vill att ni ska vara fria från bekymmer.

När jag påstår att den här världen går mot sitt slut, så är det inte jag som säger det, men Herrens eget ord. Herren varnar för att ”Tiden är kort, och den här världens ordning går mot sitt slut”.

Redan i 2018, där en samlad redogörelse av livet på jorden blev presenterad, varnade en rad av världens ledande forskare och slog alarm. En rapport som beskrev människan och vilda djurs livsvillkor i dag och i framtiden. Konklusionen blev, att framtidiga generationer kommer att uppleva stora utmaningar med basala livsvillkår som mat, rent vatten och ett stabilt klimat, om det inte sker drastiska förändringar. Det har blivit framlagt en ny rapport som släpptes i går, som inte pekar på några förbättringar. Den visar bland annat att grönlandsisen smälter fortare än vi kunde ana, på grund av den globala uppvärmningsnivån. Det inkluderar också förändringar i nederbördsmönstren, förandringar i havet och stigande vatten i kustområden. Rapporten skriver att den återspeglar ”extraordinära ansträngningar under exceptionella omständigheter”.

Avslutning

I starten citerar jag ett inlägg från Sparven, där han skriver följande: –Avslutningsvis har jag känt på ett konstigt sätt senaste kvartalet, som att det ligger nått i luften, som ett andligt tryck, att nånting stort är nära, lugnet före stormen. Svårt att förklara.

Det beskriver den situation vi lever i väldigt bra. Vi är så nära tidens avslutning, där födslovåndor snart kommer att ersättas med Guds domar genom sigill, basuner och vredesdomar. Den andliga klockan står på ett minut i tolv, och det vi upplever just nu är precis ”lugnet före stormen”. På himlen kan vi se mörka tjocka moln ta form, som drar upp till ett och ett andligt oväder. Men mitt i denna mörka himmel, kan vi ana en strimma ljus på himlen. De mörka tjocka molnen måste ge vika för ljuset som är på väg – det eviga underbara ljuset, som har evigt liv med till sina barn. Herren kommer för att ta med oss till sitt rike av ljus, där det inte finns plats för mörker eller ondska.

Jesus kommer snart!

Källa: http://denytterstatiden.blogspot.com