Profetiska tilltal om väckelse

1937 fick Andersen i Moss, Norge (återgiven av pastor Emanuel Minos) ett profetiskt tilltal: “När olja kommer upp längs hela Nordsjökusten: “Kommer saker att börja hända” och Jesu tillkommelse närmar sig*1. När denna profetia först hördes förkastade församlingen den som en falsk profetia eftersom det var allt för otroligt att Norge skulle borra efter olja, men det har visat sig att detta nu har gått i uppfyllelse.

1996 fick Birger Skoglund en hälsning i Jordanien på ren svenska av en arabisk kristen som inte kan ett ord svenska: “Gå hem till ditt land och hälsa allt mitt folk att jag Herren har tänt en eld som brinner från Smygehuk i söder till Treriksröset i norr samt från Göteborg i väster till Stockholm i öster.*3.

Denna hälsning bekräftades senare 1998 av av en kvinna i Falun i en profetia som blev uppläst vid pingstpastorskonferensen 1998 i Stockholm. I den profetian fanns också följande tilltal angående bönen: “… Er kamp är mot ondskans andemakter. Det är där ni skall vinna seger genom att: upprätta bönehusen och lära folk att be målmedvetet och uthålligt. Ett bönealtare i hemmet “stryker blodets skydd på era dörrposter” inför framtiden. När ni i dessa samlingar upprättar mitt namn skall jag: Utgjuta av min Ande och trons djärvhet skall komma över er. En bedjande församling förblir inte stillasittande och inåtvänd …utan blir utåtriktad i kraft, omtanke och kärlek…*4.

På våren 2004 var David Wilkerson på besök i Stockholm och hade en stark hälsning till Sveriges kristenhet: “Ni har ett sken av gudsfruktan, men ni har förlorat Guds kraft. Ni är så toleranta. Lejonet ryter i Sverige, i triumf över sitt byte. Om du inte vaknar upp och tar tag i detta, då blir ni svagare och svagare. Ungdomarna kommer att fly från församlingen. Det blir ett massutåg om ni nöjer er med status quo. Om vi verkligen vill ha väckelse, skulle vi ha bönemöten överfulla med gråtande människor. Synden i Amerika är stolthet. Synden i Sverige är apati.*5.