September – en profetisk månad som pekar på uppryckandet och vedermödan

Vi lever i högprofetiska tider! Det kan inte utryckas på annat sätt än att den tid vi lever i, med alla dessa häpnadsväckande och ofattbara tecken som sker, är själva beviset och försäkran om att ”en befallning, en ärkeängels röst och en Guds basun, mycket snart kommer att vara ett faktum.

Efter det ögonblicket behövs inga flera varningar, inga fler profetröster som på samma sätt som Noa, varnade för syndafloden som var på väg. Ingen helig Ande som längre kommer att tala profetiskt till församlingen.

Det blir en slags stillhet där dessa krafter som verkar i världen, tar en djup inandning och gör sig klar till att blåsa mörker över den här jorden. Vi upplever dessa tecken som sker just nu som ofattbara, men det kan inte jämföras med den mest skakande och odiskutabla händelse som är på väg att ske – Kristi brud som plötsligt blir borttagen från den här jorden.

Blås i basun på den 10 dagen i ett jubelår

3 Mos 25:28 – Du ska räkna sju årssabbater, det vill säga sju gånger sju år, så att tiden för de sju årssabbaterna blir fyrtionio. 29 Då ska du i sjunde månaden på tionde dagen i månaden låta basunen ljuda med kraftig ton. På försoningsdagen ska ni låta basunen ljuda över hela ert land.”

Vi har precis avslutat Rosh Hashanah, och vi skulle i så fall köra på ”övertid” inne i en ny årsvecka, den elfte efter Israels födelse. Hur länga Herren tillåter att vi får lov till att vara med i denna nya och kanske avslutande årsveckan, vet och känner bara Herren. Men något som är intressant med denna högtid är att när året efter ett Shmita år är ett jubelår, så blåser man först den avslutande blåsningen, den sista basunen, på den 10 dagen i den 7 månaden, som då är Jom Kippur eller försoningsdagen för det judiska folket. Det är en av den viktigaste och allvarligaste högtiden i den judiska traditionen. Den är den dagen man ber Gud om förlåtelse.

Året 5783 vi har gått in i är ett jubelår, och därför kan vi förvänta att den sista basunen kommer att ljuda 10 dagar efter den 1 dagen, som då var den 27 september, då nymånen visade sig på himlen i Israel. Den sista basunen i denna högtid återstår alltså.

September – en profetisk månad

September blev lika profetisk och avgörande som vi trodde den skulle bli och i princip allt eskalerade och tog oanade och nya höjder. Här är några av de händelser som den här världen upplevde bara under den här månaden. Det blev en månad som både pekar på uppryckandet men också på vedermödans början.

GOG och Antikrist 

Här i september såg vi hur både GOG och Antikrist närmar sig varandra. Det är Putin (GOG) som proklamerade och sade: “Islam är vår partner i en ny världsordning”.

Min överbevisning är att Antikrist ska komma från ett av de islamiska länder runt Israel. Så det är GOG och Antikrist som står tillsammans om denna nya världsordning man önskar skapa. Det som båda dessa har gemensamt är att bägge vill tillintetgöra Israel och det judiska folket.

Iran (Persien) förbereder sig samtidigt för krig och köper militärflyg från Ryssland. Iran är ett av de länder som tillsammans med GOG, kommer att vända sig mot Israel i en gemensam attack.

Ukraina konflikten 

Rysslands förra president Dmitry Medvedev, som kom med hotande uttalanden och refererar till Uppenbarelsebokens domsprofetior:

“Och då kommer inte västländerna att kunna sitta i sina rena hus och lägenheter och skratta åt hur de försiktigt försvagar Ryssland med någon annans händer. Allt kommer att fatta eld runt dem. Deras folk kommer att ta tag i sorgen fullt ut. De kommer bokstavligen att få jorden att brinna och betongen smälter. Vi kommer att få mycket av det också. Det kommer att vara väldigt, väldigt dåligt för alla. När allt kommer omkring sägs det: “Ur dessa tre plågor, av eld, rök och svavel som kom ut ur deras mun, dog en tredjedel av folket” (Citat från Upp 9:18).”

Alexandr Dugin, rysk filosof och geopolitiker och känd som Putins “hjärna”, kommer också med en skrämmande uttalande om utvecklingen ikriget i Ukraina:

“Vi står på randen av tredje världskriget, som väst tvångsmässigt driver på för. Och detta är inte längre en rädsla eller förväntan, det är ett faktum. Ryssland är i krig med det kollektiva väst, med Nato och dess allierade (men inte med dem alla: Turkiet och Grekland har sin egen position och vissa europeiska länder, i första hand, men inte bara Frankrike och Italien, vill inte delta aktivt i ett krig med Ryssland). Ändå kommer hotet om ett tredje världskrig närmare och närmare.
Alexandr fortsätter att argumentera för att det inte ens räcker för Ryssland ett fullständigt tillbakadragande från Ukraina, men det handlar om villkorslös kapitulation. Huruvida det kommer att komma till användningen av kärnvapen är en öppen fråga, förklarar Alexandr. Men sannolikheten för kärnvapen Armageddon växer för varje dag.”

Om det här är tankar från en av Putins närmaste män, och en av dem som påverkar honom i hans handlingar när det gäller kriget, så står vi på randen av en kommande konfrontation mellan NATO och Ryssland, och ett kärnvapenkrig.

Folkomröstning i Ukraina 

Ryssland ordnar folkomröstning av ockuperad mark i Ukraina, och Nato uttalar sig om att kriget nu går in i en ny fas och att detta är en upptrappning i Putins krig. Samtidigt uttalar sig Margarita Simonyan, som är en rysk journalist och chefredaktör för tv-kanalen Russia Today, på Twitter. Hon säger att det finns bara två möjligheter och alternativ i det här kriget – en seger till Ryssland eller atomkrig. Rysk statlig media ger samtidigt utryck för att valet att välja atomvapen verkar vara “upplagt” och att “alla kommer att förgöras” om väst “trycker upp oss i ett hörn”.

Global konflikt i 2022 

Serbiens President Aleksandar Vucic uttalade sig också här i september och kom med en förutsägelse om en global konflikt de närmaste par
månaderna:

“Jag antar att vi går från fasen av en speciell militär operation och närmar oss ett stort krig, och nu är frågan var gränserna går, och om vi efter en tid, kanske om en månad eller två, kommer att gå in i en stor världskonflikt. som vi inte har haft sedan andra världskriget”

Efter läckorna och sabotaget på Nord Stream 1 och 2 är den stora frågan om vem som står bakom, och om det kommer att föra in kriget i ett nytt och ännu mer allvarligt skeende? Det ser ut som att Serbiens president har rätt. Den här världen är på väg i en global konflikt, och något långt större än någon kan förutse.

Ryska och kinesiska fartyg utanför Alaska 

Utanför Alaskas kust har kustbevakningen observerat kinesiska och ryska fartyg. Stämmer den här nyheten, så är det ett tydligt tecken på att något håller på att ske och att Ryssland och Kina förbereder sig och gör sig klara.

Kina/Taiwan 

Taiwans utrikesminister Joseph Wu gav klart besked om att Kina
förbereder sig för krig mot Taiwan Kina genomför fortfarande dagliga militärövningar inte långt från Taiwan, och han ser tydliga förberedelser för krig mot Kina. Men Joseph Wu är lika säker på att länder som USA, Storbritannien, Japan, Kanada och Australien kommer att stödja Taiwan om ett krig bryter ut.

Spänningarna ökar mellan Kina och Taiwan. Kinas utrikesminister Wang Yi varnar för en stor konfrontation mellan de två supermakterna om Washington “inte ändrar kurs”.

Världsekonomin 

Det är Tuomas Malinen är verkställande direktör (VD) för GnS Economics i Helsingfors, som kommer med en varning som pekar rakt in i den tid vi lever i. Han skriver att Europa är på väg mot en total kollaps, och att vi bara kan vara veckor från det här. Han fortsätter med
att säga:

“Situationen i Europa är mycket värre än vad många förstår. Vi står i grunden på randen av ytterligare en bankkris, en kollaps av vår industriella bas och hushållning, och därmed på randen av våra ekonomiers kollaps. ”

Tyskland upplever den värsta inflations krisen sedan “The Weimer Republic” (1919-1933). Många andra europeiska länder upplever det samma, men Tyskland är tänkt att vara “klippan” i Europa som andra länder kan vara beroende av. Det här är inte bara en vanlig inflation som kommer och går, men något som pekar på något mer allvarligt. Om Tysklands producentpriser fortsätter att stiga med samma fart, så kommer landet att ha ökat med 100 % vid samma tidpunkt vid nästa år.

Dystra utsikter för världsekonomin 

Påven har beslutat att flytta alla sina likvida tillgångar till Vatikanbanken senast den 30 september 2022. Det är något som ser ut till att ha allt med den globala finansiella situationen att göra. FedEx CEO går också ut och varnar och förväntar en världsvid ekonomisk recession. Sedan är det allt fler av Wall Streets största investerare som fortsätter att se mardrömsscenario för den amerikanska ekonomin. Just nu upplever vi historiska räntestigningar och en inflation som bara går uppåt. Samtidigt så faller pundet drastiskt och den globala valutan är i fritt fall.

Det är med andra ord varningar om mörka moln på den finansiella himlen. Vi är bokstavligt talat på väg till en kollaps av vårt nuvarande ekonomiska system, som banar väg för ett nytt antikristligt som kommer användas i vedermödans tid.

En ny världsreligion 

En annan jättestor nyhet här i september, som både bekräftar den tid vi lever i, och det religiösa Babylon som kommer att få sin storhetstid i den första perioden av vedermödan. Det är påven som officiellt nu har infört och etablerat en ny världsreligion: Chrislam. Chrislam är en blandning av kristendom och islam, och är höjden av synkretism och religionsblandning. Skökokyrkan är klar till att inta sin position för vedermödans tid, en världsreligion är på väg att ta sin plats och påven är klar till att vara representant för denna skökokyrka.

Israel vill ha en tvåstatslösning 


FN har precis avslutat sin 77 generalförsamling och för första gången har en israelisk premiärminister uttalas sig om att Israel nuär klar till en tvåstatslösning med en palestinsk stat!

Det här är en profetisk nyhet av dimensioner och att den precis händer just nu är otroligt! Bredvid dessa andra otroliga nyheter de sista dagarna, har vi alltså Israel som nu bekräftar att man stödjer ett delande av landet Israel. Vem kommer att dela landet och vem kommer att stå för “avtalet med de många”?

Yair Lapid, Israels premiärminister, som precis har delat den profetiska nyheten att Israel nu stödjer och arbetar för ett delande av Israel och en tvåstatslösning säger:

“Den framtida palestinska staten som kommer att finnas bredvid Israel måste vara fredlig och inte terror baserad, sa premiärminister Yair Lapid till FN:s generalförsamling på torsdagseftermiddagen, strax innan han återvände till Israel. Om det villkoret är uppfyllt är den bästa vägen framåt “ett avtal med palestinierna baserat på två stater för två folk”, sa Lapid. Detta “är det rätta för Israels säkerhet, för Israels ekonomi och för våra barns framtid.”
Allt pekar på en avslutning av denna tidsålder och vedermödans början. Det är profetiska tider, och samtidigt är det också tider av vederkvickelse för Guds folk. I dessa profetiska tider får vi räta våra huvuden, för nu nalkas vår förlossning

Ni har delat mitt land 

Joel 3:1 -För se, i de dagarna och på den tiden, när jag gör slut på Judas och Jerusalems fångenskap, 2 ska jag samla alla hednafolk och föra dem ner till Joshafats dal. Där ska jag hålla dom över dem för mitt folks skull, min arvedel Israel som de har skingrat bland hednafolken. De har delat mitt land 3 och kastat lott om mitt folk.” 

Även om det här är en profetisk nyhet som visar på den tid vi lever i, så är en sådan beslutning långt i från Guds vilja. Efter vedermödan, när nationerna och hedningarna kommer att bli dömda innan1000-års rikets början, kommer Herren att döma nationerna för att de har delat Israel, Herrens land. Men kartan kommer att ritas om och Israels gränser kommer då att vara helt andra än den de är i dag. Israel kommer att få precis det land och område som Herren har bestämt.

Avslutning 

Är det någon som längre tvivlar på att alla dessa ting som sker är förberedelser till vedermödans tid? Kan vi längre vara i tvivel om att dessa händelser pekar på församlingens avslutning och vårt kommande hopp?

Även om september var unik, så är min tro att det här kommer att fortsätta. Till den dag då Herren hämtar oss hem, kommer dessa nyheter att vara en del av vår vardag, där osäkerhet om krig, ekonomisk krasch, våldsamma naturkatastrofer är det som fyller överskrifterna i tidningen. Födslovåndor är en del av det som måste ske, och desto mer att vi närmar oss den avgörande tiden, kommer dessa att ta till i kraft och styrka. Men var vid gott mod, för Jesus kommer mycket snart tillbaka.

Blås i basun, Herre

“Blås i basunen Herre, och låt mig få höra dess ljud. Låt mig få höra det ljud som vittnar om din återkomst, och min kommande härlighet. Låt ljudet höras från öst till väst, och låt det fylla himlen med kraft. Låt det bli en proklamation för ditt folk, men också för fiendens hela härskara.

Låt denna världsmakt skaka, och låt dem få erfara att ditt folks vedermöda är slut, och att vi är ett folk dom inte längre kan nå. Låt fienden få veta, att du tänker döma den här världen, och att ditt folk är gömda i dina kamrar, bevarade från din vrede och denna vredens tid. Låt basunens ljud få bli en proklamation, som förkunnar din eviga seger över mörkret, att nedräkningen har börjat, och deras dagar är räknade.

Låt fienden få veta, att Herren har all makt i all evinnerlig tid, och att makten, äran och väldet, tillhör Dig och ingen annan. Trösta Herre ditt folk, att deras vandringstid är slut. Trösta ditt folk, att vi aldrig någonsin kommer att vara åtskilda igen, förenade för evigt i din oföränderliga kärlek. Trösta ditt folk, att allt är iordningställt och klart, att borden är dukade och bröllopsfesten kan få sin början.

Kom och ta mig till en plats, där inte mörkret kan nå mig. Kom och ta mig till den plats, där ingen sjukdom och plåga kan nå min kropp. Ta mig till den plats, där varje del av min kropp är genomsyrad och omsluten av din härlighet och kärlek. Till den stad, där gräset, blommorna och träden sjunger, och tillber skaparen över allt. Där man kan höra de eviga tonerna, lovsånger som ingen människa någonsin har hört. Blås Herre, blås, och låt det ljuda.”

Jesus kommer snart!

Källa: http://denytterstatiden.blogspot.com