Vad händer minuten efter uppryckandet?

Uppryckandet händer snabbt och utan förvarning. Helt plötsligt befinner världen sig i en situation man aldrig någonsin kunnat förutse eller förbereda sig för. Miljontals människor är utan förvarning helt plötsligt borta, och med det samma utbryter världsvid kaos och förvirring. Hur kommer ögonblicket efter uppryckandet att se ut, och på vilket sätt kommer den här världen att reagera? Här delar jag en utombiblisk profetia som gavs till norrmannen Olav Rodge den 11 december 1952. Olav var då 79 år. Profetian är översatt från engelska genom google translate, så jag hoppas att översättningen ger mening.

Inledning

Det jag har skrivit här upplevde jag i en vision för några år sedan, när jag besökte en väns hem i Bergen. Synen skakade mig rejält. Jag fick visionen när jag läste en bok – liten broschyr. Sådana här saker sysselsatte mig inte alls i det ögonblicket. Jag kände att jag borde skrivit ner det, men jag visste inte om det bara var min fantasi? Jag ville avfärda det från mitt sinne som en produkt av min fantasi, men jag kunde inte få någon sinnesro. Jag sa till Gud, “Jag kan inte komma ihåg allt detta, om jag måste skriva ner det, måste du ge det till mig igen”

Det gick två veckor och sedan fick jag den igen. Det var som om jag hade satt mig ner för att skriva en berättelse i en tidning eller i en bok. Klockan var 22.00. Jag hämtade en penna och skrev ner den i en gammal anteckningsbok till tidigt på morgonen. Då kunde jag inte skriva mer. Jag var 78 år gammal vid den tiden och kände mig utmattad av att skriva så mycket. Jag bad Herren att ge mig vila från allt detta skrivande. Men en natt vid tiotiden kom synen tillbaka. Det fortsatte från där det slutade förra gången. Jag hoppades att det här kommer vara till nytta för någon:

Visionen

Klockan är nio på morgonen. Fru Andersen sitter vid radion och lyssnar på barnprogrammet. Idag är det väldigt bra, lite religiöst och så ska det vara. Religion är bra för de små men inte för mycket, för det kan vara osunt. Det gick ungefär fem minuter, sedan kom ett plötsligt ett meddelande i sändningen; “Staden är fylld av panik. Polismyndigheten sa att något extraordinärt hade hänt. Många barn och vuxna har försvunnit utan att lämna ett spår efter sig.

Myndigheterna kan inte börja leta efter de saknade, eftersom de är så många, men de uppmanade familjer som har förlorat en relation, att göra en så detaljerad rapport som möjligt om omständigheterna där försvinnandet har ägt rum.

En kund hos en florist berättar för polisen att hon bara betalade för en blomma och att floristen letade efter växelpengar och försvann sedan plötsligt. Kunden gnuggade sig i ögonen, för det såg ut som om det var en dimma framför henne. Dimman försvann, men floristen sågs ingenstans.

Alla barn är borta

Just i det ögonblicket började en ung kvinna skrika fruktansvärt. Hon ryckte och slet i sin tomma väska. Hon skrek “någon har stulit min bebis! Var är han? Han är åtta månader gammal. Var är polisen”. Polisen var på plats, men ingenting kunde göras. Det var skrik och oväsen överallt. En butiksinnehavare rusade ut från sin butik och ropade ”Hjälp! Hjälp!!” två av mina butiksbiträden har försvunnit bakom disken” Vad kan detta vara?

Stockholm rapporterar många fall av plötsligt försvinnande av sina medborgare liknande de som rapporterats i Oslo. Staden är panikslagen. Bland de försvunna finns också flera poliser. Och nu rapporterar Köpenhamn och Helsingfors om liknande händelser. Från landsbygden kommer rapporter om plötsligt försvinnande av barn och vuxna. Polisen är förvirrad och har ingen möjlighet för att lösa detta mysterium,

“Åh”, säger fru Andersen, “Herregud, vad är det här?” hon reser sig, går till porten och tittar på gatan. Det är vackra villakvarter, trevliga hus med sina trädgårdar.

Fru Haland kommer med händerna framför ögonen och ropar: “Ruth, Rut!” då lägger hon märke till fru Andersen och frågar ”Såg du någon främling gå förbi? Ruth har försvunnit. Hon satt nära porten framför huset; Jag var upptagen med rosenbusken när hon försvann. Jag skrek och skrek ’Ruth!’ men ingen svarade…Ruth, Ruth, var är du? Vem tog henne?”

Herr Andersen kommer “Varför kommer du hem vid den här tiden?” frågade fru Andersen, ”klockan är bara halv tio” ”Jag orkar inte längre, det är full panik i verkstaden. Många arbetare har försvunnit på ett mystiskt sätt. Flera maskiner stannade. Först trodde vi att det var olyckor. Vi letade överallt men kunde inte hitta ett spår av de som försvunnit. Men så började en, som kallade sig troende, och som hade deltagit i kristna möten – jag kommer inte ihåg vad han hette – att säga: ’det har hänt nu, det har hänt nu: Jag frågade vad som hade hänt? Jesus kom och hämtade sina egna.’ Han vred sina händer, grät högt och ropade: ”Jag har blivit kvar. Jag blev kvar här!” Jag bad honom sluta, men han stönade mer och mer okontrollerat. Det var hemskt att lyssna på honom.

Trafikkaos

I staden var det ännu värre. Det var trafikkaos. Tågen hade stannat och stod i långa köer. Många bilar upplevde kollision och det var kraftiga trafikstopp överallt. Folk var förvirrade och sprang runt och letade efter sina anhöriga. Polisen var hjälplös.

Fru Haland gråter och vrickar händerna, hon springer sedan hem. Herr Andersen och hans fru går in i deras hus. Radion vänder sig till medborgarna i Bergen. Den informerar om försvinnandet av många människor. Telefonen har ringt hela morgonen och folk har frågat om katastrofen. Många människor har försvunnit från fartyg till havs.

Alla nyfödda barn har försvunnit från förlossningssjukhuset, läkare och sjuksköterskor är förlamade av rädsla. Även några av läkarna, sköterskorna och assistenterna har försvunnit. Från ålderdomshemmet har också många försvunnit.

Klockan 11 rapporterar radion denna gång från London – att det idag klockan 9 började ett flöde av nyhetsrapporter från hela Storbritannien om att barn och vuxna har försvunnit utan att lämna ett spår efter sig. Ingen av de försvunna har hittats. Saken är mycket mystisk. Några präster har sammankallat församlingarna och konstaterar att de av medlemmar som var mest gudfruktiga och som bad mest, var frånvarande. Det finns även präster bland de försvunna. Biskopen i ett stort stift kallar sina ministrar till ett möte i kväll.

Nyheter om försvunna människor

Nu är det tre timmar sedan de första rapporterna från Oslo och hela tiden verkar det strömma färska nyheter från olika länder om försvunna personer. Den viktigaste informationen kommer från Korea i fjärran östern. Där räknar man med att antalet försvunna personer växer till flera hundratusentals, bland dem många militärer. Det är omöjligt att beskriva händelseutvecklingen under dessa tidiga timmar. Människor är lamslagna av rädsla. Medborgare springer på gatorna och vrickar sina händer, särskilt mammor som har förlorat sina barn.

Ändå finns det många som hånar och förbannar Gud och människor. En man kommer springande nerför gatan och ropar “se upp, se upp, snart försvinner vi alla”. Han har tappat förståndet.

En gammal kvinna som står i gathörnet tittar upp mot himlen med händerna i kors och säger: ‘Nej, nej, vi var inte förberedda innan hans ankomst, han kommer inte längre för att hämta oss. Gode ​​Gud, Jesus hjälper oss! Nu har det hänt, jag har varit religiös hela mitt liv, men trodde aldrig att han skulle komma så snart, jag tog det inte på tillräckligt stort allvar”

Från järnvägen rapporteras att ingen omedelbar olycka har inträffat. Endast ett tåg står på Finsens station utan förare och konduktör. Alla spårunderhållspersonal har beordrats att noggrant söka längs järnvägssträckan efter personer som eventuellt har hoppat ut från tåget österut och skadats; för många passagerare saknas. Vidare rapporteras att många människor har försvunnit från lastfartyg och fartyg.

Kvällstidningen manar till lugn

Kvällstidningen gick ut med en analys av situationen där människor uppmanas att hålla sig lugna och tålmodiga. Polis och myndigheter arbetar frenetiskt överallt med att försöka uppskatta antalet försvunna personer. Forskarna, särskilt meteorologen, gör detsamma och försöker reda ut orsakerna till detta mystiska fenomen.

Även från USA kommer nu rapporter om att öststaternas polis får information om försvunna personer som i Norge. I USA rapporteras det om allvarliga dödsfall. Tidningarna ansåg att det redan tidigt nästa morgon kan vara möjligt att få en detaljerad förklaring om situationen i USA.

Klockan är nu 20.00 och enligt radionyheterna verkar detta fenomen vara i kraft över hela världen. För tillfället är situationen i storstäderna känd, nu börjar informationen om landsbygdsdistrikten flöda på södra halvklotet, situationen verkar vara parallell med resten av världen. Det ser ut som att folk inte vågar gå och sova den här natten. På gatan diskuterar folk hysteriskt vad som hände. Folk kommer till slutsatsen att denna märkliga händelse har att göra med kristna troende och deras tro. Människor som var bekanta med dem som saknas säger att de var religiösa fanatiker (de pånyttfödda) eller oskyldiga barn.

De troende hade rätt

En bryggningsarbetare säger på kvällen: ”Hans Holsen är borta nu. Han har upplevt det han alltid talade om, att Jesus snart skulle komma och hämta honom” ”ja” svarade de andra, ”också vi hade en fanatiker och han försvann också. Men jag antar att myndigheterna nu måste ta hand om saken och förbjuda all religion så att inget sådant här någonsin händer igen” ”onyttiga problem, det skulle aldrig hända igen” ropar någon från mängden. “Icke desto mindre hade de troende rätt, för de förutsåg detta, om vi bara hade lyssnat på dem, skulle vi ha fått ett bättre öde. Men nu är vi tvungna att stanna kvar i detta helvete och kaos, som bara kommer att öka”, ”så, du tror dem”, säger någon. “Du borde ha åkt med dem” “Jag önskar att jag kunde ha gått.” Han svarar och går iväg. Någon ropade efter honom, “du borde hängas och alla som har något med denna vansinniga kristna tro att göra.”

Dagen efter kan tidningen inte ge någon förklaring i saken. Allt som ges är och förblir mystiskt. Rapporter om samma sak kommer från alla länder. Från missionsfälten berättas att skaror av människor har försvunnit; endast ett fåtal kristna har blivit kvar där. Många präster och predikanter är närvarande vid mötet som har kallats. Flera av dem är bland dem som har försvunnit. Stämningen i mötet är nervös och dyster.

Enligt tillkännagivandet efter mötet är många av dem djupt olyckliga. Det råder inte det minsta tvivel om det faktum att det som hände var Kristi andra ankomst eller det så kallade “upptagandet av Kristi brud”, uppryckandet av de heliga. (1 Tess. 4:14-18). Vissa erkände att trots sin teologiska utbildning och studier av Guds ord trodde de aldrig att det skulle hända på detta sätt. Att bli “född på nytt” var en okänd upplevelse för dem. En ung präst säger att jag aldrig lärt mig det på det här sättet. Professorerna lärde aldrig ut att det skulle hända som det hände. De försökte diskutera men deras sinnen var för glada för att föra någon objektiv diskussion, skriver en journalist. Polismän vände sig till allmänheten för att höra den allmänna åsikten om saken och gick med på att bara ge en förklaring: “händelsen var en förutsagd biblisk händelse, det så kallade “upptagandet av troende”, det vill säga att Jesus hade tagit Hans eget folk till Honom. Det är allt som kan sägas för tillfället” men polisen är inte villig att offentliggöra detta uttalande från prästmännen, för de anser att det är en produkt av nervös och hysterisk fantasi.

Den stora olyckan

Händelsen är så långtgående att det måste vara en fråga för regeringen om det har något med religion att göra, alla kyrkor och samlingslokaler bör stängas någon gång tills en mer allmän syn kan fastställas och situationen kan redas ut. Detta problem berör alla nationer, så en gemensam ståndpunkt bör tas om det. Förenta nationen (FN) kan vara den rätta organisationen för att hantera denna fråga efter en grundlig bedömning av situationen.

Bland kristna är situationen mycket deprimerande. Igår, på söndagen, var alla kyrkor och mötessalar fulla av folk. Nu står några församlingar utan predikant och många församlingsmedlemmar saknades. I många församlingar finns det väldigt få troende kvar, men som motvikt till att många utomstående kom för att lyssna på Ordet, mest människor som mött ”den stora olyckan” som det kallas. Människor vill höra Guds ord men det saknas. Någon försöker läsa, men säger ‘Jag förstår ingenting.’ Han ger Bibeln till en annan som säger: ‘Jag kan inte läsa’ de andra gråter, den stora skaran verkar vara överens om saken att denna tragiska händelse är kopplad till den kristna tron ​​och de tror att kristna kan ge någon form av förklaring. Många kom också för att söka Guds hjälp. De var väldigt mycket olyckliga.

I de flesta möten är det rejält kaos. En man står med knutna nävar och ropar till predikanten, ‘det är ditt fel att så många av oss är kvar här. Du sa aldrig till oss att Jesus skulle komma och hämta sina egna och ännu mindre talade du om hjärtats renhet, den Helige Andes fullhet och att allt måste vara klart mellan Gud och människor. Jag vet vad som höll mig här, bara små saker… Men gode Gud, hjälp!’ ’Håll käften’ säger predikanten. Han tycker att han har gjort sin plikt och därför anklagar de varandra för att skrika och gråta.

De knackade på, men dörren är stängd. Det är omöjligt att beskriva situationen.

Det tredje världskriget

Folk förstår att de går en hemsk tid till mötes. Stämningen är hopplös. Dörren är stängd. Alla som har nöjt sig med tomma kristna fraser och religiöst prat, knackar, gråter eller skriker och är nu strandsatta. En del av dem har gått med på grund av vänskap, andra för musik och sång men de är inte födda på nytt och saknar därför Guds Ande. Så de saknar den himmelska arvsrätten och hjärtats renhet. Församlingen har varit som en social aktivitet för många, en fritidshobby. Men nu knackar alla på dörren. “Herre, Herre öppna för oss!”

Utöver detta sprids ett hemskt rykte; ett tredje världskrig kan bryta ut när som helst. De diplomatiska förbindelserna mellan öst och väst har brustit. Det tar inte lång tid innan myndigheterna har uttalat sig mot alla kristna. Rapporten kommer från öst att all kristen verksamhet och möten är förbjudna. När det gäller dödens smärta är det förbjudet att nämna Jesu namn. Länderna måste renas från all kristen litteratur som måste brännas, Bibeln framför allt. Även det minsta som kan finnas kvar av Kristus innebär dödsstraff. I västländerna tar det lite längre tid innan sådana förbud legaliseras.

Men de gudlösa massorna både bland ledarna och folket kräver att något görs. Majoriteten är överens om att kristendomen var orsaken till händelsen, konsekvenserna är uppenbara. Så börjar den mest hemska tiden i mänsklighetens historia. En stor skara kvarlämnade kristna fortsätter att ropa på Herren och vill inte lyda myndigheternas förbud. De fängslades och torterades under förhören. “Om du vill förbanna och förneka Jesus Kristus, kan du rädda ditt liv” det är sloganen. Men tusentals är uthålliga, ovilliga att förneka Gud, massmordet är obeskrivligt. Många torteras fruktansvärt till döds. Det finns ingen sann lag eller rättvisa.

Satan har släppts fri. Många går under i förföljelsen. Det finns ingen flykt, för “hela världen är under den ondes makt.” Alla länder är av samma åsikt att kristna måste förgöras. Den här världens furste har tagit makten. Barn fördömer sina föräldrar till döds. (Luk 21:16). Det är omöjligt att beskriva situationen men Gud beskrev den i Uppenbarelseboken. Dessa olyckliga människor ropar, “Herre, gör dessa dagar kortare!”

Slut på profetia..

Avslutning

För flera år sedan upplevde jag, att jag skulle skriva ett brev till den som var kvarlämnad och nu befinner sig i vedermödan.

http://denytterstatiden.blogspot.com/2016/02/ett-brev-till-den-som-blev-lamnad-kvar.html

Det var ett budskap jag skrev under tårar, för jag upplevde verkligen att jag skrev till en person som kunde vara en av dem som nämns i Olavs profetia. En människa som inte har haft sin sak klar med Herren. En människa som inte har upplevt den frälsande och renande kraften från Golgata kors, eller upplevt att det dyrbara blodet som rann från Jesu kropp har renat från synd och gjort allt nytt.

Jag tror att den här profetian ger en bra bild av det kaos, förvirring och förtvivlan som kommer råda efter uppryckandet. Då kommer det mörker som vi ofta nämner att manifesteras, och den här världen kommer ganska snabbt att börja se domar som går ut och inte lämnar någon oberörd.

I brevet till den kvarlämnade skriver jag:

”Min älskade vän, låt mig tala till ditt hjärta, och låt mig få tala in i din situation. Det finns fortfarande en till möjlighet för dig, och ännu är det inte för sent. Det finns hopp för dig, och det finns fortfarande en framtid för dig i det himmelska. Jag önskar av hela mitt hjärta att jag kommer att få se dig igen. Jag önskar att jag kommer att få möta dig och få lägga armarna om din hals, och att vi tillsammans kommer att få jubla över Herrens frälsning. Men du måste ge ditt liv, och du måste vända dig till Jesus. Det är bara hos honom du hittar frälsning, och det är bara hos honom du finnar hopp”.

Ännu är nådens dörr öppen, och ännu finns det fortfarande tid till att få sitt liv och relation rätt med Herren. Han står med utsträckta händer, och han klappar hårdare än någonsin på hjärtats dörr. Han vet att tiden är kort, och han vill inget hellre än att vi bjuder honom välkommen in, så han kan hålla måltid med oss.

Jesus kommer snart!

Mikael

Källa: http://denytterstatiden.blogspot.com/