Världsekonomin och börserna rasar

Samtidigt med att världens uppmärksamhet och fokus ligger på att begränsa spridningen av coronaviruset, så har det stora konsekvenser för världsekonomin. Vi upplever en kollaps i oljepriset och det är mörkröda siffror på Europas börser. En global fruktan håller på att föra världen in i en ny recession. Jag blir påmind av David Wilkersons profetia från boken synen, där han ser den ekonomiska utvecklingen i den sista tiden:
Det kommer utbryta ett kaos, en ekonomisk förvirring breder ut sig, som först drabbar Europa och sedan påverkar Japan, USA, Kanada och alla andra nationer. Världens ekonomer kommer att stå rådvilla. 
Ser vi början på dessa profetiska ord, där denna ekonomiska förvirring vi upplever, till sist kommer bytas ut med fullständig upplösning av det ekonomiska system vi känner till i dag?
Historiska händelser

Michael Snyder sammanfattar det ekonomiska läget, där han delar varningstecken vi upplever just nu. Några skrämmande fakta är att på bara en enskild dag såg vi bland annat ett fall på över 2000 börspoäng, vilket är det största enskilda fall på en dag i historien. Samtidigt förlorade fem stora företag mer än 320 miljarder dollar tillsammans, och oljan föll mer än 24 % på en gång. Det är den näst största nedgången i oljepriset som någonsin har registrerats. Samtidigt varnar experter för att det bara är början och lång ifrån är över ännu.
Avslutning

Vi har inte har sett något liknande sedan krisen i 2008, och det finns en obeskrivlig rädsla runt om i världen över denna utveckling som var otänkbar för bara ett par månader sedan. Tidens tecken och denna världens utveckling sker på en och samma gång, i en rasande fart och med en hastighet så man nästan inte kan följa med. Vi lever i en ”för tid”. En tid före den kommande vreden, och en tid före det som Jesus kallar den stora nöden. Det betyder också att det fortfarande finns tid. Tid att söka, ge och överlåta sitt liv till Herren. Men denna dyrbara tid är snar och den är begränsad. Herren är nämligen på väg för att hämta sitt väntande folk.
Jesus kommer snart!

Källa: denytterstatiden.blogspot.com/

Leave a Reply