GOG närmar sig – Turkiet hotar Israel med krig

Tidens tecken pekar på Herrens återkomst, men även på början av slutet på ändetiden. Människor frågar sig vad som egentligen händer i dag och vad som orsakar kaos och upplösning på ett sätt vi aldrig tidigare har skådat. Det är en lavin som har utlösts som inte på något sätt kan stoppas, och vi upplever en global skakning där ingen människa eller ogudaktigt system kommer att förbli oberörd. Varje enskild människa på den här jorden kommer att få känna av konsekvensen av denna skakning och det mörker som är på väg in i världen.  

Två skilda världar 

Uppryckandet är en dörr som förbinder två skilda världar. Här på jorden upplever vi synd, fördärv och mörker, medan i himlen finns enbart helighet, glädje och Guds härlighet. I en tid då mörker sveper över jorden och vi ser starka tecken som pekar på att vi närmar oss slutet av denna tidsålder, innebär det samtidigt att vi snabbt närmar oss vårt hopp och målet för vår vandring på jorden 

Psalm 50:1 – Herren Gud talar och kallar jorden, allt mellan öster och väster 

Detta är en varning och en kallelse till omvändelse för mänskligheten. Herren sträcker ut sina händer för att rädda och frälsa denna generation innan det är för sent. Jesus är frälsningens ark, och det är endast i honom som vi finner räddning och frälsning 

Iran och Turkiet hotar Israel 

Israel har just gått in i nästa fas av kriget, vilket innebär markoperationer i Gaza. Men frågan är hur Israels grannländer, särskilt Iran, kommer att reagera på detta? Iran har sedan tidigare hotat med en ”jordbävning” om Israel skulle inleda en markoffensiv i Gaza. Iran kommer att vara en nagel i ögat på Israel, intill den dag, att de kommer att vara en del av den koalition av länder som kommer att anfalla Israel i GOG/Magog kriget. 

Turkiets president, Erdogan, hotar också med krig mot Israel och att skicka militär till Gaza. Den turkiska presidenten sa i ett tal under en demonstration för Palestina att Turkiet kan “dyka upp oväntat när som helst.” Folkmassan svarade Erdogan med slagordet: ”Turkiska militären till Gaza”. 

Vi ser tydliga varningar från både Iran och Turkiet, vilket tyder på att ändetidens krig kommer allt närmare. Mellanöstern håller på att förvandlas till det som uppenbarelseboken vittnar och talar om, och Israel är mitt i det. 

Ingen återvändo 

Broder Björn Ekholm skrev en intressant kommentar i förra inlägget. Där skrev Björn bland annat: 

”Spänningarna i dessa konflikter har nu nått en brytpunkt så det räcker med minsta lilla för att en explosiv eskalering skall ske och mynna ut i något mycket, mycket värre. Tiden är nu kommen för den här världen att få uppleva det mest fasansfulla kriget i mänsklighetens historia, nämligen Det Tredje Världskriget.” 

Jag håller med Björn, det känns som att den här världen har nått den punkt som på engelska kallas ‘point of no return’. Med andra ord har vi nått den punkten där det inte längre finns någon återvändo. Världen är på väg mot förödelse och undergång, och det kommer snabbt och plötsligt.  

Vårt hopp står till Herren och till hans underbara återkomst. Min tro är att tiden är kort och Herrens återkomst står för dörren.

Maranatha

Mikael

Källa: https://denytterstatiden.blogspot.com/