Hela världen var uppe på defcon 2 – Den högsta militära beredskapsnivå innan krig

Kära Syskon,
Vi upplever avgörande händelser i världsutvecklingen just nu, och det handlar om USA, Nato, Ryssland och Kina. Precis efter det att USA sköt ner den kinesiska spionballongen, så steg USA:s militära beredskap till nivå 2. Det är det högsta sedan kubakrisen på 60-talet.
Men det är inte bara USA som var uppe på Defcon 2, men också Afrika, Mellanöstern, Europa, Sydamerika och Asien. Det är en hel värld som för ett par dagar sedan befann sig i högsta beredskap, och bara en nivå från öppet krig.
I fredstid, utan konflikter, ligger man på nivå 5 och i krigstid når man högsta nivå 1. Under kalla kriget låg man för det mesta på nivå 4, och det var först vid terrorattacken den 11 september, att Defcon för tredje gången i ordningen höjdes till nivå 3. “Defcon 2” har bara använts en gång tidigare i historien, och det var under Kubakrisen 1962. Nu har vi alltså en situation där USA och resten av världen har satt sitt beredskapsnivå till 2, som betyder att läget är väldigt allvarligt och att man som nation är förberedd på det värsta.  
Nivå 2 betyder att väpnade styrkor kan sättas in och användas på mindre än sex timmar, och är nästa steg mot ett kärnvapenkrig.
Nivå 1 betyder maximal beredskap och att man kan respondera omgående. Kärnvapenkrig är nära förestående eller har redan börjat. 
Kommentar: 
Jag blev uppmärksammad på att både Afrika, Mellanöstern och USA har flyttats till nivå 3 igen, efter att ha varit uppe på nivå 2 på en och samma gång. Det visar hur snabbt vi kan flytta oss till ett nivå, där vi ska vara förberedda på en konfrontation. 
Profetiors uppfyllande
Det är det obegripliga som sker och på under ett år, har världen flyttat sig i en position där det otänkbara håller på att ske. De flesta trodde att det här kriget skulle vara över på 14 dagar, eller att Ryssland för länge sedan var tvungen att ge upp. Det här kriget har utvecklat sig på ett sätt som ingen kunde förutse. En konflikt mellan två länder, som redan nu är en konflikt mellan Nato och Ryssland. Men det kommer inte att sluta där. Min överbevisning är att det här är ett steg och själva inledningen till några av det krig som har med ändetiden att göra.
Den vita hästen måste komma, och sedan måste den röda, svarta och gula hästen följa efter. Ändetiden började med Jesus (Heb 1:1) för 2000 år sedan, och vi närmar oss själva avslutningen på den. Herren förbereder en värld för den sista 7-årsperioden som kommer att bli ett kapitel för sig själv.
I över 10 år har jag varit en av dem som har ropat om Herrens immanenta och närstående komma, men nu är budskapet nära att vara för sent. Vi är ett kort ögonblick från uppryckandet av Jesu brud och början på den mörkaste tiden i människans historia.
Personligt vittnesbörd
Mitt i detta mörkret så är Herren med oss med sin underbara och villkorslösa kärlek. Ni som läser med i dessa inlägg vet att det inte bara är förkunnelse om Jesu komma som fyller i mitt hjärta, men också trösten och tacksamheten i Herrens underbara kärlek.
Men så har det inte alltid varit. Jag växte upp i ett hem med en ensamstående mamma, som kämpade med många saker i livet. Hon hade själv växt upp under trassliga förhållanden, och fick känna följderna av det resten av sitt liv. Men på trots av det, så mötte hon Herren, och hon gav mig det dyrbaraste hon hade, sin tro. Och för det är jag väldigt tacksam.
Men fast det var många män i mitt barndomshem, så växte jag upp utan min pappa och utan en fadersgestalt. När jag blev vuxen tjänade jag Herren, och han var min underbare Konung och Herre. Men jag hade sår i mitt liv, och hade svårt för att se Herren som inte bara min Konung, men också som en kärleksfull och fullkomlig Fader.
Aldrig den samma 
När jag var 30 år gjorde Herren ett mirakel i mitt liv. Han helade och upprättade mig, och jag upplevde en våg av övernaturlig kärlek från Herren. Jag fick lära känna Herren som en villkorslös älskade Fader, som inte bara regerar från sin tron, men som också sitter med utsträckta armar för att omfamna och omsluta sina barn med sin kärlek och kraft. Han är vår fullkomlige Abba!
Mitt liv blev aldrig den samma, och min relation till både Herren och människor ändrade sig. Herrens kärlek blev det viktigaste i mitt liv, och kärleken till människor likaså. Hur kan jag älska människor runt omkring mig och hur kan jag ge vidare den fullkomliga kärlek som jag själv har upplevt?
I dag är min önska att mitt i denna förkunnelse om Jesu återkomst, så önskar Herren samtidigt att ge oss tröst och frid i att Herrens kärlek och nåd är oss nog. Att Herren vill vara med oss med allt vad han har till den dag han kommer igen, till vårt sista andedrag och vår sista steg i detta jordeliv.
Jesus älskar oss mycket mer än vi kan föreställa oss.
Mikael

källa: https://denytterstatiden.blogspot.com/

Leave a Reply