Vad är i görningen?
Ryssland kan planera en överraskning. (Skärmdumpning Expressen).

Militärer har observerat att Ryssland agerar i norr.

Så här skriver Expressen: ”Säkerhetsläget i Arktis är allvarligt. Där finns ryska ubåtar med kapacitet att bära kärnvapen.Där har Kreml också länge kartlagt maritim infrastruktur som är avgörande för flera länder.– Det här nya säkerhetsläget har inte nått ända fram till oss mentalt, hur allvarliga hoten faktiskt är, säger Stefan Lundqvist, kommendörkapten och lärare i krigsvetenskap vid Försvarshögskolan.”

Vi påminner om vad en kristen skrev till oss för en tid sedan och som han i en dröm såg ett omfattande raketanfall mot norra Skandinavien. Så här skrev han: ”I natt drömde jag om ett omfattande raketanfall mot norra Skandinavien i drömmen såg och hörde jag att Norge besköts mycket kraftigt. Senare i drömmen såg jag att första kärnvapenmissilen avfyrades, då vaknade jag och fick inte se vart den slog ned. Vi får ha koll på om ryssarna mobiliserar kraftigt i Norra ishavet, samma typ av dröm hade jag innan kriget i Ukraina och då visste jag att det snart startar.”

Idag nås vi också av denna rubrik: ”Ukraina varnar: Ryssland öser in trupper i öst.” Det sker nu en skarp uppladdning från rysk sida inför våra ögon. Anar vi vad som är på gång?

Så här skriver Dagens Nyheter: “Signalerna på att något stort och kanske avgörande är på gång i krigets Ukraina blir allt mer samstämmiga, såväl i Moskva som i Kiev.

”Putin står inför ett mycket viktigt beslut”, skriver Sergej Markov, som brukar vara insatt i tänkandet i Kreml, i sin Telegramkanal. Han tolkar ett förestående besök av Putin hos sin ”andlige vägledare”, fader Tichon, i staden Pskov som ett tecken på det. Att detta ”viktiga beslut” rör kriget är givet. Markov tror att det kommer ett ryskt storanfall, kanske inom några dagar.

Ukrainas försvarsminister Oleksij Reznikov, som väntas bli utbytt inom kort, är mer konkret: Han sade i helgen att Ryssland förbereder en storskalig offensiv i östra delen av landet, möjligen redan i mitten av februari, alltså om en vecka.”Militärer varnar, politiker varnar, kristna får varningar. Skulle inte vi då varna? En dag kommer de som lyssnat på varningarna att vara tacksamma.


 Holger Nilsson

Källa: flammor.com

Leave a Reply