Apropå Halloween – Detta medverkar till att göra djävulen till ett skämt.

Vi beklagar den frånstötande bilden, men vi vill illustrera hur osmakligt halloweenfirandet är med masker av djävulen.

Något som de allra flesta inte tänker på när det gäller halloween är att det är att förvandla de djävulen och ondskan till något som man bara anser som ett skämt.

Det slog oss att detta är ett djävulsk trick med detta firande som blivit så populärt. Genom att ha masker och annat som illustrerar djävulen, demoner och annat ont, så luras människor till att tro att det är bara är något som man kan leka och skoja med. Inget kan vara mer felaktigt!

Det är inget skämt! Djävulen är en lika stor verklighet som Gud, det är Guds totala motsats, Gud är fylld av kärlek, djävulen av det glödande hat. Han vill bara människor allt ond och slutligen få dem till den plats som han är på väg till, helvetet: ” Sedan ska han säga till dem som står på den vänstra sidan: Gå bort från mig, ni förbannade, till den eviga elden som är beredd åt djävulen och hans änglar.” Matt. 25:41.

Att då försöka få både barn och vuxna att på Halloweensätt att tro att det handlar om något overkligt som man bara leker med – det är den största förförelse och faran med Halloween. Det finns de som lekt med det så kallade ”vandrande glaset” som blivit skadade och förstörda för resten av livet – dessutom för evigheten.

Djävulen vill förleda människor och hans slutmål är för honom och de som han förleder det som Bibeln beskriver så här: ”Och djävulen som hade förlett dem kastades i sjön av eld och svavel där också vilddjuret och den falske profeten är. Och de ska plågas dag och natt i evigheters evighet.” Upp. 20:10.

Med tanke på detta så kan vi inte nog varna för att ha något med ondskans makter och djävulen att göra! Inte heller ha det som någon form av lek såsom halloweenfirande försöker att framställa det – det är inget annat än försök att få bort det allvar som egentligen finns bakom allt detta som man inbillar sig bara är en oskyldig lek.

Det finns flera sådana vittnesbörd om hur man lekt och framkallat mörkret makter som blivit besatta och fördärvade. Därför vill vi nu varna för att också betrakta halloween som något man bara leker med.

Bibeln har avslöjat djävulens verkliga syfte: ”Var nyktra och vakna. Er fiende djävulen går omkring som ett rytande lejon och söker efter någon att sluka.” 1 Petr. 5:8.

New Age är ett annat sätt att försöka få in människor på ondskans område och där är det inte minst många vuxna som har blivit bedragna. Man har tyckt att det vara intressant och spännande – detta till en början – men när man kommit i kontakt med mörkrets makter så är det slut på den inställningen – många plågas svårt av makterna. I morgon kväll lägger vi upp en artikel om New Age, i den finns också vittnesbörd om hur man har upplevt den onda verkligheten – men också befrielsen genom Jesus från det mörka och onda makter.

Dela gärna den artikeln till andra. 


Holger Nilsson

Källa: flammor.com

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.