Ali mötte kärleken han inte trodde fanns

Ali Husseini hade det jobbigt i livet och han hade inte en aning om att Jesus är Guds son. Mötet med en kristen kompis blev början till resan in i en kärlek han inte trodde fanns. – Nu känner jag mig aldrig ensam längre. Jag vet att Jesus älskar mig och alltid är nära, säger Ali.
20-årige Ali Husseini har bott i Sverige i fyra år. Han växte upp i Afghanistan och fick i ung ålder lära sig att den muslimska läran var den enda rätta. När han anlänt till sin nuvarande hemstad Växjö lärde han känna några nya vänner och en av dessa vänner skulle få en oanad betydelse för honom.
– Hon trodde på Jesus och jag blev kompis med henne, säger Ali till Inblick.
Just då brottades Ali med olika bekymmer och han var inneboende hos en muslimsk familj. Hans nyfunna vän sa att hon gärna ville hjälpa honom med det som var svårt i livet. En kväll frågade hon om Ali ville följa med på en fest. Det skulle kosta 150 kronor att vara med på festen och då Ali förklarade att han inte hade några pengar förklarade kompisen att hon ville betala även för honom.
– Jag var lite rädd, festen var i Equmeniakyrkan.
Men Ali följde med och han tog även emot förbön från de kristna vännerna i kyrkan, även om det kändes konstigt. De sa även till honom att läsa Bibeln om han kände för det.

Nyfiken på Jesus
– Jag blev nyfiken på den kristna tron och Jesus.
Umgänget med de kristna vännerna och nyfikenheten på Jesus gjorde Ali gladare. En dag ville han följa med på en resa men det fanns ingen ledig plats. Men några dagar senare kom telefonsamtalet som förkunnade att en plats blivit ledig och Ali kunde följa med på resan.
– Då kom en tanke, det finns en Gud. Jag hade fått en känsla av att jag skulle få åka med på den här resan, berättar han.
Allah, som Ali tidigare tillbett, hade aldrig någonsin visat honom något livstecken tillbaka, trots många böner. Ali förklarar att även muslimer tror på Jesus men de tror inte att han är Guds son. Han hade läst mycket i Koranen men inte förstått speciellt mycket av den. Men när han började närma sig Jesus och läsa om honom i Bibeln hände det saker inombords, hans själ fick nytt liv i en ny och ljuvlig dimension. Längtan efter att få komma ännu närmare Jesus växte sig allt starkare.
– Jag vaknade tidigt varje söndag och kände mig glad då jag skulle gå till kyrkan.
Snart tog Ali emot Jesus som sin personlige frälsare och en tid senare valde han att bli döpt.
– Sedan den stunden känner jag mig aldrig ensam längre. Jag vill använda hela mitt liv till att berätta för andra människor om Jesus.
Ali har sin andliga hemvist i Ulriksbergskyrkan i Växjö och han är verkligen ingen morgontrött kille på söndagsmorgnarna.

Längtar till kyrkan
– Jag vaknar tidigt på söndagarna och längtar efter att få gå till kyrkan och hjälpa till med olika saker samt fira gudstjänst tillsammans med mina systrar och bröder.
Livet tillsammans med Jesus har förändrat livsstilen och beteenden. Ali beskriver det som att han fått uppleva en kärlek som är så stark att han omöjligt kan låta bli att ge den vidare till andra människor som han möter.
– När jag var liten gjorde jag ofta dåliga saker. Men när jag fått ta emot Jesu kärlek, Gud är kärlek. Vi är Guds barn och han älskar oss, då måste vi älska varandra.
Ali beskriver även hur Jesus kan hjälpa oss att vända andra kinden till även om det många gånger kan vara ofantligt svårt att göra det när vi blivit ledsna och sårade.
– Jag blir inte arg eller ledsen om andra säger något dumt, jag älskar dem ändå.
Jesu kors är den trygga och säkra grund som Ali varje dag väljer att stå på. Men han känner en stark nöd för alla de människor i hans tidigare hemland Afghanistan samt Iran, där han också bott under en tid, som ännu inte känner Jesus. Bönen för att de länderna ska bli öppna och fria nationer finns ständigt närvarande i hans hjärta.
– Det är det viktiga för mig när jag vaknar på morgonen, att veta att jag är Guds barn. Om Afghanistan och Iran blir demokratiska länder vill jag åka tillbaka dit och berätta om Jesus för människorna där.

En dröm
För ungefär fyra år sedan drömde Ali en dröm som han aldrig glömmer, en mycket stark upplevelse för honom.
– Jag drömde att jag var på ett berg med mycket snö på. Jag hade en kompis med mig men jag kände honom inte. Det var ett högt berg och det var svårt att komma upp. Men jag hörde någon ropa på mig: ”Ali, kom. Du kan komma upp”. Jag kände att det var Jesus.
O​LA KARLMAN

Källa: Jesus.se

Leave a Reply