Claudia Agirman: ”Min upplevelse av Gud är mer än bara en känsla”

Claudia Agirman är uppvuxen i Linköping med mamma, pappa och två börder. Familjen var ortodox.
– Hemma var det prat om Gud, men aldrig djupgående. Jag växte upp med vetskapen att han fanns, men inte vem han var, berättar Claudia.

Det var först när Claudias faster blev frälst och började berätta om Jesus och vad hon hade fått uppleva, som Jesus blev verklig för Claudia. I elvaårsåldern valde Claudia därför att ta emot Jesus i sitt hjärta. Något som familjen inte uppskattade.
– Familjen tog det inte jättepositivt, eftersom allting som var utanför den ortodoxa kyrkan var lite sektklassat.
– Men min faster gick i en frikyrka och berättade saker för mig som mina föräldrar inte lärt sig i den ortodoxa kyrkan. Föräldrarna försökte skydda Claudia genom att uppmana henne att hålla sig borta från sådant som var okänt.

Men Claudia fick inte svar på sina frågor då föräldrarna inte visste så mycket och inte hade några bra svar att ge.
– När jag frågade min faster så hade hon alltid bra svar, och de var alltid grundade i Bibeln. Hon kunde dessutom förklara sådant hon själv varit med om och inte bara hört.
– Det träffade mig i hjärtat på ett sätt där jag bara kände att det här är på riktigt och jag bara visste att det är sant.

Började be
Claudia började själv söka Herren och be. Hon beskriver bönerna som lite halvtaskiga, men de var ärliga och hon fick uppleva Guds närvaro.
– Jag fick släkten emot mig i och med att vi är en väldigt tight familj.
– Men mina yngre kusiner har alltid sett upp till mig, även om de i början tyckte jag var jobbig som alltid pratade om Jesus och lyssnade på lovsång.
– Men de såg att jag stod fast i mitt beslut och att tron betydde mycket för mig, så på senare år har de själva tagit emot Jesus. Genom livet har Gud visat sig trofast gång på gå
– Min upplevelse av Gud är mer än bara en känsla. Det är på riktigt. Jag har upplevt Gud bland annat genom bönesvar.

Körde ihop sig
– För några år sedan när jag och min kompis hade flyttat till London körde det ihop sig totalt och det enda jag kunde göra var att be. De båda vännerna hade fått sin första lön. Problemet var bara att de fått den på en check och att de inte fick lösa in den på grund av att de saknade engelskt personnummer.
Processen att ordna personnummer skulle ta upp till två veckor, men de behövde pengarna akut.
Hyran skulle betalas dagen efter och pendelkorten behövde förnyas. Följaktligen kunde de varken åka någonstans eller betala hyran.
– Vi frågade alla vi kände om de visste hur vi skulle kunna lösa situationen, men ingen kunde hjälpa oss.
– Det var då jag insåg att jag bara hade ett håll att vända mig åt, och det var till Gud.

Trofast Gud
Det var hopplöshet i luften när de skulle gå och lägga sig. Samtidigt var Claudia övertygad om att det alltid finns hopp och att Gud är trofast, så hon stannade uppe för att be
– Jag vaknade nästa morgon och tänkte: ”Gud du får leda mig idag.”
– Mitt pendelkort hade gått ut och jag hade inte pengar att.
– ”Du får leda mina fötter dit där jag kan lösa in pengachecken och ta mig till jobbet i tid”, sa jag till Gud.

Hon tog på sig sina skor och gick ut på Londons gator. Under sin promenad kände hon i sitt hjärta hur Gud manade henne att börja gå i en speciell riktning,
– Det var mot en gränd som kändes helt ologisk att gå mot, skrattar Claudia och berättar att hennes förnuft sa till henne att gå i en helt annan riktning.
Hon stod och diskuterade med Gud en stund innan hon till slut gav med sig och började gå i den riktning Gud manade henne.
– Plötsligt såg jag en skylt där det stod ”cash cheques”.
– Jag gick in och frågade om de kunde lösa in checken trots att jag inte hade engelskt personnummer eller bankkonto.
– Inom ett par sekunder hade jag pengarna min hand. Jag sprang sedan hem.
– Jag la pengar på bordet och skrev snabbt en lapp till min kompis att hon kunde betala hyran.
– Sedan fyllde jag på mitt resekort och kom iväg till jobbet. Jag hann börja i tid!

Guds plan
Nu bor Claudia i Stockholm och är en del av Hillsong Church. Hon vet inte till punkt och prickar vilka planer Gud har för hennes liv.
Vad som är säkert däremot är att Gud betyder allt för henne och att hon är på rätt plats.

Hennes främsta uppgift är att älska de vänner och kollegor som hon har i sitt liv och på så sätt visa dem vem Jesus är och hur mycket han älskar dem.
– Jag vill fortsätta att investera i relationen med Gud och låta den växa och jag vill fortsätta att bara ta ett steg i taget och låta honom leda.
– Just nu är jag exakt där jag ska vara, och morgondagen får han visa sedan när den kommer, avslutar Claudia.

Källa: Jesus.se