Förlåtelsen öppnade himmelriket

När Simon Ådahl var yngre såg han det övernaturliga som något otillgängligt som endast några få utvalda kristna kunde få uppleva. För knappt 20 år sedan började en resa som ledde till att bönesvar och oförklarliga vardagsmirakler blev en naturlig del av livet.

När Simon Ådahl i sin ungdom såg hur kristna predikanter fick se mirakler när de bad för sjuka, var det ett ouppnåeligt ideal som inte handlade om honom.

– Erbjudande från Jesus.se! –

I dag är allt annorlunda. Vad var det som hände?

– Jag började leva i förlåtelse. Min oförlåtelse, där jag tyckte mig vara mycket bättre än alla andra, var det som blockerade livet inom mig, säger han i dag.
Den var julen 2001 på Teneriffa som den dramatiska vändningen kom. Hans fru Maria väckte honom på hotellrummet mitt i natten och sade att hon hade sett en man i rummet som presenterade sig som aposteln Matteus. ”Säg åt din man som sover att läsa min bok”, hade han sagt innan han försvann.
– När min fru – som då inte var kristen och inte hade en aning om vad en apostel var – frågade mig: ”Finns det en sådan bok?” förstod jag att det här var på riktigt, berättar Simon Ådahl, som började år 2002 med att läsa Matteus evangelium.
– När jag kom till kapitel 5 och vers 44 visste jag direkt vad det handlade om. Jag hade en konflikt med en man i Gävle som jag hade vittnat mot i en rättegång – och jag hade inte förlåtit honom.

Förlåtelse är ett val
Med hjälp den övernaturliga händelsen i Teneriffa och bibelordet om förlåtelse från Matteus, lyckades Simon med tiden övervinna den känslomässiga motviljan mot att förlåta.
– Jag upptäckte att förlåtelse är ett val, minns han. Processen öppnade en helt ny värld. Musiken fick en helt annan plats än den hade haft tidigare. cd:n ”Roots” släpptes, en rad cd- och epskivor som ”Dags att leva” såg dagens ljus, med texter och musik som berörde djupt.
– Som ung pojk var målet att nå framgång i musiken. Det viktigaste var att slå igenom, att tidningarna skrev, att vi låg på topplistor. Men när jag uppnådde det jag drömde om visade det sig inte vara bestående.

– Men Herren är ju listig för samtidigt har vinsten i Melodifestivalen år 1990 öppnat många dörrar. Jag har suttit i många P4-stationer och berättat om Jesus.

Kristen hårdrock
– Det är den lilla guden. Gud kan använda precis vad han vill: Gud är universums skapare och kan använda rockmusik, kristna idrottsmän, kultur. Den lilla guden tror jag inte på. Vad är det som säger att orgelmusik är bättre än elgitarr? Det blir att förminska Herren. Då blir både uttrycksmedel och budskap förkrympt.
Simon Ådahl beskriver hur han i dag får sånger som föds av den helige Ande. Ofta går det då fort att skriva texten, kanske bara 8-10 minuter.
– Texten till ”Jag talar liv i dig” fick jag en natt när jag låg vaken. Jag skrev snabbt ned texten i ett block vid sängen och hela sången var klar på morgonen. Jag har fått många vittnesbörd från människor om vad låten har betytt för dem.

RUBEN AGNARSSON

redaktionen@inblick.se

Simon Ådahls tre vägval:

  1. Jag valde att förlåta.
    Förlåtelse är ett val. Man kan befria sig själv. Jag valde att förlåta, att sluta prata illa om folk och slutade att prata illa om församlingar. Detta hindrar Anden.
  1. Jag valde att älska Herren först av allt.
    Jag såg att jag – precis som jag valde att förlåta människor – kan välja att älska Herren. När jag bestämde mig för att i min ensamhet uttrycka att jag älskade Herren, fick jag några veckor senare uppleva hur det kom en våg av kärlek till Honom inom mig.
  1. Jag slutade att vara ubåtsfrälst.
    Ubåtskristna dyker upp varje söndag för att gömma sig under ytan resten av veckan. Deras bön är ”Gode Gud, välsigna mig”. Jag valde att börja be för människor utanför mig själv. Det kunde vara människor i en katastrof eller som hamnat i andra svårigheter. När mina egna behov fick stå tillbaka, då kom välsignelserna.

***
Med tillstånd av tidningen Inblick.

Källa: Jesus.se