Hela syskonskaran på nio tagit emot Jesus – Maja var först i raden

Det nyfunna andliga intresset betydde mycket för Maja Appelkvist. Det fick henne att må bättre och finna mening. Dagarna fylldes av tarotkort, månritualer och bokläsning. Men när en kristen kompis berättade om vad han trodde på tog det tag i henne.
– Om det där är sant så vill jag ha det, tänkte jag, berättar Maja.

24-åriga Maja Appelkvist bor i Stockholm och arbetar som försäljningschef. Under uppväxten fanns det inget intresse för religion och andlighet i familjen. Hon konfirmerade sig på högstadiet men det påverkade inte hennes tro och världsbild på något sätt.
– Jag minns ingenting från konfirmationen. Det var något man bara skulle göra, berättar Maja.

– Erbjudande från Jesus.se! –

Hamnade i mörker
För drygt två år sedan hamnade Maja i en rejäl svacka och livet kändes meningslöst. Hon trivdes inte på jobbet och relationen med pojkvännen hade utvecklats dåligt. Depressionen fyllde hennes själ.
– Vad gör jag här egentligen, tänkte jag, berättar Maja.
Det blev mycket festande och cannabisrökning. Hon hamnade i kretsar där hon medverkade i stölder.

Läste en bok
Majas dåvarande pojkvän hade mycket böcker och hon började läsa en bok som hette ”The Secret”. Den satte igång en stor process och ett sökande efter nya dimensioner i livet. Boken handlade om lagen om attraktion och hur man ska tänka och agera för att nå framgång och få tag på sitt drömliv.
– Nu har jag hittat sanningen, kände jag efter att ha läst boken.
Boken uppmanade till att tillbe och prisa ”universum”. Budskapet var att ens tankar är kraftfulla och attraherar välsignelser och framgång i ens liv. Den berörde andliga punkter vilket fick Maja att öppna sig, och det ledde henne vidare till New Ages hela smörgåsbord av ideologier och metoder.
– Jag fick nya uppenbarelser. Jag började med spådom, tarotkort och meditation.

Hon upplevde hur det andliga hjälpte henne upp ur det dåliga måendet och att livet nu var mer än att bara jobba, äta och sova. Maja läste böcker, tittade på videor och det blev en stor del i hennes liv. Hon fick en stor förväntan på framtiden och hon sa till och med upp sig från sitt jobb.

Emil hörde av sig
Efter ungefär ett år i New Age, i november 2021, hörde Majas tidigare chef, Emil, av sig på Instagram. Han hade sett ett foto på henne på en vägg inne på en pizzeria så han skickade en hälsning. De började kommunicera om allt möjligt via mobilen och Maja berättade om sin andlighet. Emil hade blivit kristen för några år sedan när de jobbade ihop, och han berättade om sin kristna tro.
– Jag trodde att jag hade funnit ljuset men jag blev intresserad. ”Om det här är sant så vill jag ha det”, tänkte jag.

Emil uppmanade henne att vända sig till Gud och fråga om Jesus. Hon kände att hon behövde pröva det kristna budskapet. Dagen efter gjorde hon en så kallad månritual med meditation, tända ljus och kristaller på kvällen, som hon brukade. Hon skrev ner vad hon ville uppnå i livet. Mot slutet bad hon från hjärtat: ”Jesus, om du finns och du är Gud så visa mig ett tecken”.
– Det sköljde en frid över mig som jag inte kan sätta ord på.
Maja släckte ljuset och tog upp stearinet som runnit ut. På väg mot papperskorgen klämde hon på stearinet i sin hand. Precis när hon skulle slänga det tittade hon på stearinklumpen.
– Jag såg en tydlig avbild i stearinet på Jesus som håller i ett barn. Det var så coolt, jag kunde inte tro mina ögon.

”Jag tror”
Maja skrev till Emil: ”Jag tror på Jesus, jag vill veta allt!” De träffades dagen därpå och satt en halv dag och pratade om Jesus. På vägen dit hade Maja fått tanken ”berätta inte om tarotkorten”. Men det gjorde hon och Emil gav sin syn på det.
– Jag kände att jag hittat rätt. Jag gick hem och slängde alla mina New Age-saker.

Systern blev helad
– Det har blivit en otrolig skillnad i mitt liv.
Gud har befriat Maja från mycket. Från New Age och från droger. Hon kunde aldrig tro att hon skulle sluta röka, dricka och svära, bli kristen och leva ett helt nytt liv.
– Jag kunde festa hela nätterna. Att jag skulle bli frälst gick inte att föreställa sig.

Maja blev direkt missionerande och ville leda andra till tro. Hennes lillasyster var med och träffade Emil och de samtalade om Gud. Systern hade smärta i sin axel och Emil berättade att Gud kunde hela henne. ”Maja, lägg din hand på din syster”, uppmanade Emil. Maja kände sig tveksam.
Plötsligt brast systern ut i gråt. Smärtan hade försvunnit omedelbart. Systern blev överväldigad och tog emot Jesus. Både Maja och systern lät döpa sig.
Under 2022 har familjeväckelsen brakat loss. Det är bara tio månader sedan Maja blev frälst och hela den stora syskonskaran på nio har efter henne redan kommit till tro på Gud.
– Jag är jätteglad och tacksam för det. Det är bara mamma och pappa kvar.
Maja är med i SOS Church i Stockholm och hon längtar efter att få komma in i sin kallelse och tjäna Gud.
***

Lär känna Jesus
Att ta emot Jesus är mycket enkelt. Bibeln säger i Romarbrevet 10:9: ”Om du med din mun bekänner att Jesus är Herre och tror i ditt hjärta att Gud uppväckt Jesus från de döda, då ska du bli frälst.” Frälst betyder räddad och att få gemenskap med Gud.

Det enda du behöver göra är att tala med Honom ärligt och direkt från ditt hjärta, ungefär som du talar med en vän. Jesus väntar och längtar efter att du ska tala med honom. Om du har svårt att forma egna ord kan du be den här bönen:

Nu kommer jag till dig, Jesus. Jag tror att du är Guds son och att du har dött för alla mina synder. Jag erkänner att jag inte är fullkomlig. Förlåt mina fel och misslyckanden. Tack för att du kan rena mig.

Text: Petter Allgulin Foto: Privat

Källa: Jesus.se