Hyllad countryartist avslutar karriären för att följa Jesus

Den populära amerikanska countrysångaren Granger Smith tillkännagav nyligen att han tänker avsluta sin 24 år långa karriär – för att kunna förneka sig själv, ta upp sitt kors och följa Jesus. Artistens beslut har därefter blivit en riksnyhet.

DelaSkriv ut

Nyheter · Publicerad 11:00, 7 maj 2023

Det var den 11 april som ”nyhetsbomben” slog ner bland fansen, då Granger Smith publicerade ett videomeddelande på sitt Instagramkonto med över en miljon följare.

Den 43-årige artisten berättar i videon att hans kommande turné i sommar blir hans sista, vilket i sin tur har att göra med att han upplevt en stark längtan efter att ägna sig åt kristen tjänst i stället.

– Och det betyder inte att jag kommer att starta en församling eller en ”korstågskampanj” eller en ”väckelse”. Det betyder att jag och min familj kommer att tjäna vår lokala församling, säger han i videon.

Smith förklarar att han vill låta sig undervisas och lärjungatränas av ledarna i sin församling och att de sedan förhoppningsvis kan bejaka honom när han tar nya steg i att tjäna Gud. Dessutom har han påbörjat en utbildning för att ta en masterexamen vid Sydbaptisternas teologiska seminarium, vilket tar mycket tid, tillägger han.

Han fortsätter med att berätta om att han har skrivit en bok, med titeln Like a river, som kommer att släppas i sommar och som handlar om hur Gud verkade i hans liv och öppnade hans ögon efter att han förlorade sin treårige son River i en drunkningsolycka vid familjens hem 2019.

– Det budskapet är så viktigt att berätta, det är den viktigaste medieartikeln som jag någonsin skulle kunna släppa, som jag någonsin har släppt, säger Smith.

Countryartisten konstaterar att många av hans fans kanske inte alls kommer att förstå sig på hans beslut, men pekar på Jesu ord i Markusevangeliets åttonde kapitel, om att den som vill bli hans lärjunge ska förneka sig själv, ta upp sitt kors och följa honom.

Smith förtydligar sedan att han som countryartist, där han hela tiden strävar efter att bli uppskattad och lovordad på scenen, helt enkelt inte lyckas förneka sig själv på det sätt som Jesus talar om.

– Jag kan inte få ihop de två sakerna. Jag kan inte gå till seminariet, ägna mig åt den kristna tjänsten, bli uppbyggd av mina pastorer och äldste, och sedan åka ut på helgerna och försöka upphöja mig själv. Jag tycker det blir en motsägelse, säger han.

Bland de amerikanska riksmedier som rapporterat om Smiths beslut finns bland annat CNNFox News och USA Today.

David Spånberger

david.spanberger@varldenidag.se

Källa: Världen Idag

Leave a Reply