Jag hade en kärleksfull familj som älskade mig och stöttade mig i allt. Jag hade gott om vänner och gott om fritidsintressen. Jag spelade mycket fotboll och var väldigt duktig på det, spelade i division ett och jag upplevde att fotbollen var lite av min identitet.

Letade efter kickar och kände mig väldigt tom

När jag var nitton och slutade med fotbollen blev jag väldigt vilsen. Jag visste inte vem jag var. Jag började söka i resor istället, jag flyttade till Indonesien och bodde där i fyra månader och dök, och sen blev det även en tur till Thailand. När det livet började bli till en vardag ville ha en ny kick. Jag bestämde mig för att jag skulle åka till Vemdalen istället och köra en vintersäsong så då blev jag snowboardåkare.

Livet var väldigt gött, men samtidigt kände jag mig väldigt tom.

Träffade Jesus i kyrkan

Jag hade en kärleksfull familj och vänner, äventyr och resor, men jag var ändå sökande efter något mer. Det var nog därför valde jag att gå till kyrkan, där hade jag aldrig varit, där hade jag aldrig sökt.

Jag gick med en kompis till Frälsningsarmén för att ta en fika. Ganska så snabbt så blev det att jag gick på min första gudstjänst. Det var då jag träffade Jesus.

Frid och bekräftelse för den jag är

Då fick jag det så tydligt bekräftat att det jag sökt efter hela mitt liv hade jag sökte efter i fel saker. För när jag träffade honom fick jag det så bekräftat att det är honom jag har längtat efter. Att få ta emot honom i mitt hjärta, att få fyllas av den frid han ger mig. Att han bara bekräftar att;  du är älskad för den du är. Det spelar ingen roll vad du gör, vad du jobbar med eller vilka resor du är på, du är älskad för den du är inte för det du gör.

Det var då jag bara kunde slappna av och börja leva livet som Sahra.

Film: Julia Adolfsson