Precis av samma natur som Elia

Elia är en av de bibliska hjältarna som var använd av Gud. I Jakob 5:17 står det att Elia var av samma natur som vi.  (”Elia var en människa av samma natur som vi. Han bad innerligt att det inte skulle regna, och det regnade inte över landet på tre och ett halvt år.”)  David Livingstone, John Kox, John Wesley, alla var mäktiga Gudsmän. De gjorde alla misstag, men oavsett misstagen så använde Gud dem på ett fantastiskt sätt. Gud använder dig och mig på samma sätt.

Livingstone kanske var en av de största bönehjältarna. Han dog på sina knän. John Knox var en bönekämpe som vann den andliga striden om Skottland på sona knän.

John Wesley hade inte ett lyckligt hemliv. Men hur kunde han ha det med den fart han levde i? Denne man vände England upp och ner genom att predika hjärtats helighet. John Wesley färdades ofta till häst upp till 10 mil per dag. Under 54 år färdades han på hästryggen cirka 800 mil i snitt per år. Det är en total sträcka på över 46 000 mil eller 12 varv runt jorden. Han predikade i snitt 15 gånger i veckan under sin aktiva period. Vid vissa tillfällen hade han åhörarskaror på 10, 20, 30 tusen åhörare som han predikade för utan högtalaranläggningar.

Wesleys gärning har av någon sekulär historiker benämnts vara orsaken till att England besparades en repetition av Franska Revolutionen.

John Wesley gjorde sina misstag, men han var en bönens man. Han sa; ”Gud gör ingenting annat än det han gör som svar på bön.” En person sa om honom att Wesley ”tyckte att bönen var viktigare för honom än allt annat och jag har sett honom komma ut ur sitt runt med frid i sitt ansikte som närmar sig strålglans.”

Wesley tillbringade 2 timmar i bön varje dag.

Dessa män valde att betala priset för bön och blev mäktiga bönekrigare. Gud kallar dig och mig att ta ett steg framåt i vårt böneliv. Ta tid i dag till bön, gör en plats till din böneplats och börja förbered din egen lista av böneämnen idag. Elia och andra bönens hjältar var precis som du och jag. Du kan mitt i dina omständigheter och där du befinner dig göra mer utrymme för bön!