Rita ville ansluta sig till ISIS, men träffade Jesus istället

Rita Chaima strålar med glädje. När du ser hennes ansikte ser man att hon är fylld av djup lycka och glädje.

Rita Chaima 2

Men det är motsatsen till det hon brukade känna. Chaima är uppvuxen som muslim, och från en tidig ålder kämpade hon med självmordsdepression.

Hon berättar hennes mäktiga historia i en  dokumentär kallad “In His Footsteps”   producerad av “The Last Reformation”.

“Jag såg bara en grym värld och jag ville inte vara en del av den”,  minns hon.

Chaima säger att hon försökte ta livet av sig tre gånger. “Jag tog droger, jag rökte  och allt för att jag ville bara förstöra mig själv.”

Vid en tidpunkt blev hon så arg att hon bestämde sig för att gå med i ISIS i Syrien.

“Jag hatade människor som inte var muslimer. Jag ville döda dem”, säger hon.

Videon från ISIS inspirerade henne. “Jag älskade att se dem blöda. Jag såg videor av avskalning och älskade det.”

Men då hände något annat. Hennes mamma fick en massa gratis böcker för henne, och det fanns en bibel bland dem. Det var då Chaima mötte Jesus.

“Jag började läsa bibeln för att bevisa för kristna att de hade fel,” säger hon. “Men jag hade fel! Och Jesu Kristi nåd började röra vid mig.”

“Jag läste saker som” be för dina fiender “,” älska dem “och jag ville bara döda dem.”

“Jag ville intellektuellt inte acceptera Jesus, men Jesus började göra ett arbete i mitt hjärta”, säger hon.

Hon kunde inte motstå Jesu kärlek längre, så hon bestämde sig för att följa honom.

När hon berättade för familjen vad hon hade gjort, avvisade de henne. Hon säger att de slutat prata med henne, och i månader var hon ensam i sitt rum. “Det var som ett fängelse.”

Hon säger tidigare att depression skulle ha tagit henne. Men inte den här gången. Hon började läsa bibeln mycket. “Jesus var där med mig. Han uppmuntrade mig. Den Helige Ande var verkligen där. Jag kände det, jag visste det.”

Hennes muslimska familj har nu helt övergivit henne, men hennes historia slutar inte där.

När det var dags för Chaima att döpa sig, hände något övernaturligt.

“Jag minns inte ens vad jag gjorde. Jag var tvungen att se videon av mitt dop. Jag var helt galen. Jag var besatt av en demon som blev galen, det var inte jag. Jag sparkade Jon när han döpte mig.”

Men när hon slogs och skrek, fortsatte Jon att be över henne och sa till demonen att ge vika och efter demonen lämnat henne fick hon frid i sitt hjärta och snne. Hon var äntligen fri och döpt i den Helige Ande.

“Efter dopet kände jag en stor tyngd lämnat mig och jag var så glad att jag fick tala om Jesus och tjäna Honom” säger hon.

“Jag ville prata om Jesus med alla, även till de människor som ledde mig in i terrorism. Jag ville, berätta för dem att de har fel, och Jesu kärlek väntar på dem.”

Hon reser nu tillsammans med pastor Peter Ahlman och andra kristna, och hon delar med sig av sitt vittnesbörd vart hon än går.

Du kan titta på hennes vittnesbörd nedan genom ett utdrag ur dokumentets “In His Footsteps” av The Last Reformation.

 

Källa: http://www1.cbn.com/cbnnews/cwn/2017/november/she-wanted-to-join-isis-met-jesus-instead-and-got-delivered-from-demons-on-camera

Leave a Reply