Väckelse i Gaza – Gud verkar mitt i kriget!

Vi lever i en tid där tiden självt börjar rinna ut, och den tidsålder vi befinner oss i närmar sig sitt slut. Det är en profetisk tid, där profetiska händelser sker runt omkring oss. Samtidigt upplever vi att Herren når människohjärtan på de mest mörka och omöjliga platserna och sammanhangen. När församlingen når sitt fulla antal och den sista människan ger sitt hjärta till Herren, kommer han tillbaka för att hämta sitt folk till det himmelska Jerusalem.

En våg av frälsning

En våg av frälsning pågår just nu i den muslimska världen, vilken kan vara en av vår tids största väckelser. Det är svårt att ange exakta siffror, men det sker en väckelse i den muslimska delen av världen där miljoner människor blir frälsta genom Guds nåd. En våg från den helige Ande resulterar i tusentals människors frälsning, helande och befrielse. På ett övernaturligt sätt når Herren dessa människor på platser där missionärer eller Guds ord inte når fram. Genom syner och drömmar uppenbarar Herren sig själv och når förlorade hjärtan i Mellanöstern.

I områden där Antikrists ande är som starkast sträcker Herren ut sin hand till kraftgärningar, under och tecken – ofta helt utan människors hjälp eller inflytande. Samtidigt får vi ta del av fantastiska vittnesbörd där muslimer möter Jesus och får sina liv förvandlade.

Väckelse i Gaza

Över 200 muslimska män i Gaza har blivit kristna efter att ha sett Jesus i sina drömmar, enligt den kristna professorn Michael Licona.

Licona undervisar på Houston Christian University och har skrivit flera böcker. Nyligen delade han ett meddelande på Facebook där han berättade att han fått rapporter från kristna organisationer i Mellanöstern om dessa mirakulösa konversioner.

Hans inlägg börjar med: ”Gud verkar mitt i kriget”. Sedan vittnar han och säger: “De senaste två dagarna har vi hjälpt massor av fäder som har förlorat många, om inte alla, sina barn i kriget. När vi flyttade dessa män till säkerhet gav vi dem mat, tvättade deras kläder och började läsa Bibeln för dem — delade med oss av vägen till fred genom Jesus. Sedan hände ett stort mirakel. Igår kväll dök Jesus upp i drömmarna för mer än 200 av dem! De har kommit tillbaka till oss för att lära sig mer från Guds ord och frågar hur de kan följa Jesus.

Avslutning

Detta är bara ett exempel på hur Herren rör och förvandlar människor i den muslimska delen av världen. Mitt i en plats av krig och förstörelse sträcker Jesus ut sina sårmärkta händer. Herren älskar också det palestinska folket och önskar inget hellre än att frälsa dessa brutna människor.

Jesu blod och Jesu seger på korset är starkare än allt motstånd, varje makt och myndighet i den andliga världen. Jesu kärlek hittar en väg genom nöd och ångest och når de mörkaste platserna. Ingenting skapat kan skilja, hålla tillbaka eller hindra denna villkorslösa kärlek från att röra och förvandla människors hjärtan.

Må apostlarnas bön även bli vår i denna sena tid, att “vi frimodigt må förkunna Herrens ord, och att Herren utsträcker sin hand och låter helande, tecken och under ske, genom vår Frälsare Jesu namn” (Apg 4:29).

Jesus kommer snart!

Källa: https://denytterstatiden.blogspot.com/